VECKA 17
Lördag
27
April
BT-annons
2016-09-16
photo


Förlängd förköpsrätt i Lundin Mining
Lundin Mining har bildat en möjlig toppformation

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Lundin Mining
Det är snart dags att blanka Ludnin Mining på en toppformation. Aktien faller nu efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp. Entré i korta positioner kan göras om priset faller ned till 31,80 kr, vilket innebär en lägre lägsta.

I går fick vi i ett pressmeddelande veta att den förköpsrätt (right of first offer - rofo) som Lundin Mining har till Freeport McMorans andel om 56 procent i gruvan Tenke Fungurume i Demokratiska Republiken Kongo har förlängts till den 29 september.

I det rådande avtalet mellan Lundin och Freeport, som är operatör av gruvan, ingår att Lundin ska ha rätt att matcha eventuella bud på det amerikanska bolagets andel.

Denna rätt gällde först fram till 8 augusti men har senare förlängts till 15 september och nu alltså ytterligare två veckor.

Freeport McMoran, operatör vid Tenke, aviserade i början av maj att man avser att sälja sin andel i Tenkegruvan till China Molybdenum för 2,65 miljarder dollar. Övriga aktieägare är Lundin Mining med 24 procent och statliga Gecamines med 20 procent.

Även Gecamines har uttryckt intresse av att köpa Freeports andel.

Rekommendation
Vänta med köp av Lundin Mining, sälj istället blankt vid ett utbrottt ned.

Under är stöden svaga, först vid 28 kr har vi nästa tekniska nivå.

Kontakta oss
Är det något som är oklart i vår analys eller har du frågor i största allmänhet om aktiv börshandel, kontakta oss, vi hjälper gärna till!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 Nästa Sista Sid 1 av 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
 
 
 
 
 
 
 
Annons