BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2017-11-17
photo


Lång fastigheter kort banker
Morgonmöte – Aussie och kiwi rasar, guldet står stilla och S&P 500 fejkar ett utbrott.S&P 500
Det blev inte mycket bevänt med den säljsättupp i S&P 500 som vi skrev om i gårdagens morgonmöte. I går tog köparna åter över och kursen steg över tidigare topp i 60-minutersgrafen och gav oss en möjlig köpsignal istället. De starkaste rörelserna brukar komma efter ett falskt utbrott.

Vinnare bland de amerikanska bolagen var Cisco, en jätte som öppnade upp med ett gap på 6 procent och fortsatte att stiga.

OMXS30
Svenska OMXS30 försöker återhämta sig och har nu stigit en hel del sedan bottnen. Om det är en rekylbotten återstår dock att se.

Gårdagens stora förlorare var köpvärda Electrolux som öppnade ned med ett gap. Priset är nu åter nere i tidigare konsolidering, negativt blir det först vid en lägre lägsta.

Riktigt negativt är det i Bonava som rekylerar från en lägre lägsta efter att på kort tid rasat från 160 kr till 110 kr. 

Det finns trevligare bolag, som t ex. Klövern eller fastighetssektorn. Till BT Multi-portföljen har vi lagt fokus på dessa bolag, eftersom de uppvisat en relativ styrka.

Det som är svagt nu är banksektorn, där har vi t ex. sålt Handelsbanken och Avanza blankt.

Klicka här för att ta del av Börstjänarens Jubileumspaket med BT Multi-portföljerna och Henry Boy Trade Signals!

Just nu har vi också en kampanj på vår add on till Metastock, ett megapaket som summerar det mesta som vi jobbar med, klicka här!

För att använda vår add on måste man dock ha chartprogrammet Metastock, se här!

 

http://borstjanaren.se/images/twitter077.pngKakao
Kakao fortsätter sin köpvärda rekyl ned mot den mycket starkt stigande trenden.

Det är nu man har en andra chans att köpa, på rekyl. Denna sättupp har en högre träffsäkerhet än vid utbrott, och det går fortfarande att få till en trevlig risk/reward-kvot.

Guld och silver
Ena dagen ser det ut som om guldet kommer att rasa ned under tidigare bottnar, andra, som om vi kommer att få ett rally. Det är typiskt för en konsolidering.

Därför trejdar vi först när kursen bryter ut ur konsolideringen, först då har man en bekräftelse på att det finns aktivitet som ökar; köpare eller säljare som växer sig starkare.

Guldwebinarium 12 dec kl 20:00! Är tiden mogen för att säkra upp portföljen med en långsiktig investering i guld? Registrera dig här!Aussie och kiwi
Både aussie och kiwi är svaga mot USA-dollarn. Trenderna är starkt fallande och trendföljare belönas rikligt. Det är lite sent att sälja i dag, nu när vi ser kraftiga rörelser bör man redan vara inne.

GBP/USD
I pundet är det dock inte för sent att agera.

Trejda den flagga vi skrivit om tidigare,  köp eller blanka.

Så länge kursen konsoliderar vet vi inte vilken knapp vi skall trycka på, varför vi väntar på utbrottet.

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 68
GA