VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2017-12-05
photo


Tyskland slutar subventionera Tesla
Tesla är på väg utför och kan blankas.

Trendlinjeanalys av Tesla,  graf från AvaTradeAct

Tesla
Tesla är på väg utför. Dagstrenden har skiftat till negativ och rekyler upp kan därmed användas för att inta blankningar. Under dagens noteringar är det fritt från stöd, så vi förväntar oss en fortsatt dipp ned mot $250.

Under förra veckan rapporterade Reuter att det tyska förbundskontoret för ekonomi och exportkontroll, Bafa, har plockat bort Tesla från listan över elbilar som får ta del av subventioner.

Beslutet är taget med anledning av att Tesla inte erbjuder Model S till ett grundpris, istället uppges företaget tvinga på konsumenter att köpa ett paket med extrafunktioner, vilka lyfter priset till över 60 000 euro som är gränsen för subventionerna.

Tesla menar dock att det hela är felaktigt.

"Vem som helst i Tyskland kan beställa en Tesla Model S utan komfortpaketet. Vi har levererat sådana bilar till kunder” enligt Tesla.

Bolaget uppgav även att den övre prisgränsen har implementerats av tyska myndigheter för att medvetet exkludera Teslas bilar från subventioner.

I Tyskland får personer som köper en miljövänlig bil för under 60 000 euro får ett avdrag på 4 000 euro om det handlar om en elbil och 3 000 euro för en hybrid.

Rekommendation
Sälj och sälj Tesla blankt direkt på dagens nivå!

Att ta position
Tesla kan kostnadseffektivt både köpas och blankas med Börstjänarens sponsor AvaTrade.

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons