VECKA 16
Torsdag
18
April
BT-annons
2017-12-15
photo


HM i kraftigt ras, trendföljare belönas
Hennes & Mauritz är ned med 15 procent på en enda dag.

Graf med trendlinjeanalys 

Hennes & Mauritz
Det går bra för trendföljare i Hennes & Mauritz, som nu belönar de som sålde utbrottet ned blankt, eller efterföljande rekyl, se sättupperna 1 och 2 i grafen ovan.

Långsiktiga investerare ser kapitalet minska i rask takt, då aktien faller fritt på börsen efter minskade försäljningar, statistik som presenterades i dag.

Aktien är ned med 15 procent efter att försäljning minskade med 2 procent i det fjärde kvartalet (september-november), jämfört med samma kvartal året innan, då försäljningstillväxten var 9 procent.

Siffran är exklusive valutakursförändringar och inklusive moms.

Förväntningarna låg mycket högre, på en ökning med 4,9 procent.

Försäljningen exklusive moms uppgick till 50 390 miljoner kronor (52.720), mot väntade 53 724 miljoner kronor.

Man kommer nu att snabba upp sina försök att komma till rätta med den negativa utvecklingen.

"För att ännu snabbare kunna möta kundernas förändrade beteende accelereras bolagets pågående förändringsarbete. Detta omfattar bland annat att de fysiska och digitala butikerna integreras alltmer och att optimeringen av H&M-varumärkets butiksportfölj intensifieras med fler butiksstängningar samt färre öppningar som resultat" enligt ett pressmeddelande.

H&M skriver också att försäljningsutvecklingen i det fjärde kvartalet var "betydligt under" egna förväntningar.

"H&M:s försäljning online och försäljningen för övriga varumärken har varit fortsatt god. Däremot var det ett svagt kvartal för H&M-varumärkets fysiska butiker som påverkades negativt av en fortsatt utmanande marknad med minskad kundtrafik till följd av det skifte branschen genomgår. Därtill har det varit obalans i delar av H&M-varumärkets sortimentsammansättning"enligt ett pressmeddelande.

För inte länge sedan försökte Stefan Persson prata upp kursen, men som alltid är det viktigaste att se till vad som händer på marknaden och inte vad företagets nyckelpersoner säger, vad de gör är betydligt viktigare och det är något som förr eller senare syns i priset.

Rekommendation
Behåll blankade, blanka mer på rekyler upp.

Nu när "nyheten" är ute och kursen befinner sig mitt i en stark momentumrörelse bör man redan vara inne i position.

Vår sättupp för blankning kom när stödet bröts, läs mer här!

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 Nästa Sista Sid 1 av 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
 
 
 
 
 
 
 
Annons