VECKA 13
Torsdag
28
Mars
BT-annons
2017-11-30
photo


Persson försöker prata upp HM
Efter ett ras från 370 kr till 200 kr ger Stefan persson sin första intervju på tio år.

 

Hennes & Mauritz med trendlinjeanalys

Hennes & Mauritz 
Det går inte så bra för klädjätten Hennes & Mauritz som nyligen noterades vi en ny lägre botten i en väletablerad fallande trend.

De senaste dagarna har vi sett en uppgång i priset men det handlar om en liten återhämtning, rekyl mot trenden, en rörelse som bjuder in blankare till position.

Först vid 120 kr har vi stöd starka nog att bromsa upp säljarnas framfart.

Den kraftiga utförsbacken har fått Stefan Persson att bryta tystnaden och för första gången på tio år ge en större intervju.

Persson säger till Dagens Industri att bolaget efter stora investeringar har ett bra utgångsläge i det skifte som branschen går igenom.

Persson är också irriterad på medier som skrämmer upp småsparare.

"Man skrämmer många småsparare genom de här krisrubrikerna. Jag tycker det har blivit en felaktig bild helt enkelt." – Stefan Persson

Att aktien gått från 370 kr till under 200 kr på några år är dock skrämmande, något som tydligt visar att bolaget inte attraherar tunga investerare, att man gör något fel.

Kanske man kan vända trenden och möjligen står man nu inför ett skifte. En bekräftelse på det kommer i form av ökat intresse för köp och en högre högsta, noteringar över vår gröna linje i grafen ovan.

Tills dess bör man inte lyssna allt för mycket på vad Persson säger.

Rekommendation
Blanka rekyler upp och sikta på 120 kr.

Först om kursen stiger över 225 kr kan ett köp bli aktuellt.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 Nästa Sista Sid 1 av 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
 
 
 
 
 
 
 
Annons