Torsdag 22 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2017-10-24
photo


Intressant dollar och råvaror
Marknaden just nu – Dollarn ser ut att kunna bottna samtidigt som många råvaror rör sig upp.

Dollarindexet, graf från AvaTradeAct

Aktiemarknaden
I går noterade Dow Jones åter igen en ny högre topp men för första gången på länge låg stängningskursen under öppningen. Nasdaq 100 och S&P 500 var också med ned men det kan inte ses som negativt på något sätt. Eventuella rekyler ned kan användas för att köpa.

Bland råvaror börjar även softs att vända upp, dvs. socker, kaffe och kakao. Tidigare har vi tagit upp hur fin sättupp för köp vi haft i kakao, nu kämpar köparna med att bryta loss kursen från tidigare räjong.

Spannmål som vete, majs och sojabönor visar också positiva tendenser.

Metaller som guld och silver bör man ligga lång i men också palladium.

Samma sak för koppar och oljerelaterat, kanske det kan bli lite fart i råvaror de närmsta 12 månaderna.

Bland många valutor tittar vi åter på köp av dollarn som t ex. mot svenska kronan eller dollarindexet, se grafen ovan. Nu bryter kursen upp och det är då vi får som bäst risk/reward-kvot, före det att alla andra går in.

På de svenska aktielistorna toppade Wilson Therapeutics med en uppgång på över 20 procent. Bolaget rusar från redan extrema nivåer. På kort tid hade kursen gått från 40 kr till 100 kr. Nu får man helt plötsligt betala 20 kr mer, 120 kr.

Det som är dyrt och överköpt har en tendens att bli ännu dyrare, varför vi gärna köper när något mångdubblats i pris. Kanske 120 kr är billigt för Wilson Therapeutics?

Missa inte VIP-klubben i kväll kl 20:00! Det blir som vanligt livetrading med riktiga pengar men också en lektion i FOREX.

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 67
GA