VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2017-11-06
photo


Kolsvart för Raysearch efter vinstvarning
Raysearch faller fritt efter en vinstvarning, det går inte så bra för bolaget som marknaden först trodde.

Raysearch

Raysearch
Raysearch Laboratories är inne i en negativ period fylld med besvikelse. På kort tid har kursen gått från 275 kr till 146 kr, det efter en snabb uppgång från 50 kr.

Mönstret säger oss att det finns många investerare som sett stora vinster minska i snabb takt eller övergå till förluster.

Sådant skapar motstånd och hinder för stigande trender. Just nu noteras kursen i ett område fritt från närliggande stöd. Intresset att sälja aktien är rekordstort, det spelar inte någon roll nu om bolaget öser ut positiva "nyheter" och pressmeddelanden.

Skadan är redan skedd, det handlar om psykologi och då kan vi mycket väl tänka oss noteringar runt 75 kr.

Om det innebär en löjligt låg värdering, kommer välinformerade aktörer gå in och fynda. Dessa köp vänder sedan trenden och vi kan ta rygg och köpa när det stiger.

Vad som givit säljarna styrka är att Raysearch Laboratories vinstvarnar för det tredje kvartalet som ser ut att bli svagare än vad bolaget har förväntat sig.

Nettoomsättningen för tredje kvartalet förväntas sjunka till 112 miljoner kronor (126) med ett rörelseresultat om 1 miljoner kronor (38).

Resultatet har enligt Raysearch påverkats av tre faktorer: svag orderingång i Europa, fortsatt försvagning av den amerikanska dollarn och ökade kostnader.

Bolaget har som en medveten satsning ökat antalet medarbetare inom den globala marknadsorganisationen och inom forskning och utveckling med cirka 50 procent, något som inte har genererat ökad orderingång.

"Vi befinner oss på en marknad med ojämna orderflöden. Vi känner oss trygga i vår långsiktiga strategi, gör stora investeringar i våra försäljnings- och utvecklingsorganisationer, och driver verksamheten framåt med full kraft" – vd Johan Löf.

Siffrorna för tredje kvartalet är preliminära, den fullständiga rapporten släpps den 22 november. 

Rekommendation
Sälj!

Så länge säljarna är aggressiva och kursen faller i ett stödlöst område, bör man inte ligga lång och hoppas på högre höjder.

Vad vd nu har att säga är av mindre betydelse, var marknaden gör är det enda viktiga.

 

 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
 
 
 
 
 
 
 
Annons