VECKA 17
Fredag
26
April
BT-annons
2016-08-31
photo


Omsättningen och priset på Tradedoubler minskar

 

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk_analys_graf_aktier_ravaror_index_valutor_1.png

Veckograf

Tradedoubler
Ägarna av Tradedoubler, ett bolag som är verksamt inom prestationsbaserad digital marknadsföring, har inte haft någon vidare utveckling på sitt kapital de senaste åren. Aktien har gått spikrakt ned sedan 2011 i en fallande trend som det senaste året övergått till sidledes rörelser.

För tio år sedan var kursen uppe vid 250 kr, i dag kostar bolaget 6,50 kr. Det är lätt att tro att priset är billigt men något står nog inte rätt till. Motstånden ovanför är många och starka, det enda som är positivt är att bolaget inte gått i konkurs utan överlevt.

Klicka här för en långtidsgraf som visar utvecklingen sedan år 2006!

I går redovisade Tradedoubler en nettoomsättning på 322 miljoner kronor för det andra kvartalet (414). Nettoomsättningen exklusive förändringsrelaterade poster var 322 miljoner kronor (419), en minskning med 23 procent.

Bruttoresultatet exklusive förändringsrelaterade poster uppgick till 71 miljoner kronor (84) och bruttomarginalen exklusive förändringsrelaterade poster ökade till 22 procent (20). Ebitda uppgick till -2 miljoner kronor (-13), exklusive förändringsrelaterade poster var ebitda -2 miljoner (-6).

Aktiverade utgifter för produktutveckling uppgick till 8 miljoner kronor (8).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -76 miljoner kronor (-32), summan av likvida medel och räntebärande finansiella tillgångar var 227 miljoner kronor (323).

Vidare minskade nettokassan med 96 miljoner kronor under andra kvartalet till -21 miljoner kronor. Resultat per aktie uppgick till -0:26 kronor (-0:52).

Aktiepriset tog ett kliv nedåt men utan någon större aktivitet.

Så länge priset rör sig vid låga nivåer utan intresse bland köparna bör man avvakta med att gå in i bolaget. När priset verkligen är billigt och Tradedoubler är ett fynd, kommer mer välinformerade aktörer att börja köpa, vilket skapar stigande kurser och postiva trender – och först då bör man gå in som teknisk aktör.

Noteringar över 10 kr skulle kunna vara ett tecken på det.

Rekommendation
Avvakta, köp först när intresset för aktien ökar och priset börjar ticka upp i en positiv trend med högre högsta och högre lägsta.

Läs mer om BT Multi Portföljen med 70 procent träffsäkerhet här!

 Fler analyser finner du här!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons