VECKA 17
Onsdag
24
April
BT-annons
2017-12-15
photo


Vestas vill se eldupphör i priskriget
Vestas styrelseordförande uppmanar konkurrenterna att sluta priskriga.

Dagsgraf över Vestas Wind System

Vestas Wind System
Det tekniska läget i det danska vindkraftsbolaget Vestas Wind System är rekyl upp mot en fallande trend efter en kraftig momentumrörelse ned till en lägre lägsta.

Rekylen ger hopp om en botten, men utan ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten (dvs bevisat svaga säljare) eller en högre topp (dvs tecken på starka köpare), är det inget att köpa på.

Efter ett kraftigt ras har vi en graf som varnar för att något inte står rätt till och nu går Vestas styrelseordförande ut och uppmanar konkurrenterna att avsluta priskriget i branschen, som kan komma att bli dyrt.

Pressade priset och minskad lönsamhet är nog inte en trend som skiftar på en dag. 

"Vi har desperata konkurrenter som förlorar pengar och kommer med desperata handlingar och pressar priserna" säger Vestas styrelseordförande Bert Nordberg i ett uttalande till Jyllandsposten.

Han säger också att: "Vi kan följa med i det racet för det har vi råd med. Men vår uthållighet är större än våra konkurrenters. De förstör för sig själva".

Det låter som ett desperat försök att pressa upp priserna. Kanske är det som så att det är Vestas Wind System som inte har råd. För varför gå ut med ett uttalande som riktar sig mot att hjälpa konkurrenter från att gå under, kan man ju undra.

Rekommendation
Tekniska trendföljare kan sälja rekylen upp blankt.

Det är aldrig för sent att följa en trend, för även om kursen gått ned mycket, finns möjligheten att trenden har lika mycket till kvar.

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons