VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-10-10
photo


Husqvarna på rull efter toppformation
Dagstrenden skiftade nyligen till negativ och rekylhandlare kan sälja blankt vid tillfällig styrka.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Husqvarna har i dagarna bjudit på en fin toppformation. Man kan kalla formationen för en huvud-skuldra, eller vad man vill. Vad som är viktigt är att kursen nu sjunker till en lägre botten efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp.

Dagstrenden har därmed skiftat till fallande och det är dags att primärt fokusera på blankningar. Utbrottshandlare bör redan ligga kort och rekylhandlare får vänta på ett återtest av utbrottsnivån för att tajma entrén.

Enligt den klassiska tekniska analysen utgör ett eventuellt återtest av utbrottsnivån, vid den röda linjen i grafen ovan, en naturlig entrénivå eftersom den ligger vid ett starkt motstånd (som tidigare utgjorde ett stöd). Man får då den bästa möjliga risk/reward-kvoten.

Eller så använder man sig av modernt handelssystem för att tajma entré, som t.ex. BT-kanalen.

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
När dagstrenden är bekräftad som fallande kan vi lägga på BT-kanalens trendföljande indikatorer för rekylhandel.

Efter en lägre lägsta tillsammans med ett medelvärdeskors, noteringar under det undre kanalbandet och en bekräftande botten i MACD-histogrammet är det fritt fram att blanka Husqvarna vid en rekyl upp till 18 EMA, den vinröda linjen i mitten.

Eftersom det handlar om den första rekylen efter ett medelvärdeskors går det bra att sälja blankt något under 18 EMA, då den första rekylen inte alltid når ända upp till medelvärdet.

Den naturliga nödutgången ligger över tidigare topp från september, vid den streckade röda linjen i grafen med trendlinjer.

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen med stöd och motstånd kan vi se att det ligger ett starkt stödområde kring 42 kr, samtidigt som den stigande trendlinjen som förbinder samtliga bottnar från 2011 till 2014 börjar närma sig detta område.

Det kan därmed vara klokt att ta hem åtminstone en del av en eventuell vinst från en blankad position vid första stödområdet, göra trejden riskfri och stoppa resten i byrålådan för att se säljarna orkar med ett test av 35-kronorsnivån. 

Rekommendation
Sälj blankt på rekyl!

Entré kan göras något under 18 EMA.

Joachim Wadefjord

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Joachim Wadefjord! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler krönikor finner du här!


 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons