VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2014-09-02
photo


Hoppet ute för Elekta
Sälj Elekta blankt vid nästa rekyl upp.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
I samband med en rapportbesvikelse nyligen bekräftade Elekta den fallande trenden, som har pågått i snart ett års tid.

Bara för en dryg vecka sedan såg det betydligt positivare ut då köparna drev upp kursen över den fallande trendlinjen, vilket är ett tidigt tecken på svag trend. Om köparna lyckats med att få upp kursen över tidigare rekyltopp, kring 95 kr, hade vi kunnat köpa efter en s.k. dubbelbotten, en omslagsformation.

Nu blev det ingen dubbelbotten eftersom vi aldrig fick se en högre högsta och kursen vände istället ned och försöker hitta fotfästet i en lägre botten. En fallande trend är m.a.o. inget annat än en serie av misslyckade dubbelbottnar.

Köp är inte att tänka på förrän kursen har letat sig upp över tidigare rekyltopp, vid 90 kr. Det är betydligt säkrare att följa med trenden nedåt.

Att sälja blankt på dagens översålda nivåer är dock ingen bra idé. Vi inväntar först en rekyl, t.ex. ett återtest av tidigare bottnar, vid den röda linjen i grafen, innan vi säljer blankt.

Alternativt tajmar vi entré med hjälp av en modern handelsmodell som BT-kanalen.

Dagsgraf med BT-kanalen add-on

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer får vi en bild av desperata säljare som har pressat ned kursen långt under det undre kanalbandet. Samtidigt är MACD-histogrammet på god väg att bilda en ny och djupare botten än vid den senaste botten från juli, vilket bekräftar säljarnas styrka.

Vad som fattas för att säljsättuppen ska fullbordas är en träff av 18 EMA, den vinröda linjen i mitten. Eftersom det handlar om den första rekylen upp efter ett medelvärdeskors kan man tänka sig att vara aggressiv och sälja blankt något under 18 EMA.

Den naturliga nödutgången, där vi köper tillbaka blankade positioner om kursen går emot oss, ligger placerad strax ovanför tidigare rekyltopp, vid den gröna linjen i grafen med trendlinjer. 

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen tar vi ut stöd- och motståndsområden.

Här ser vi att Elekta brottas med ett starkt stödområde och att det inunder i grafen är fritt ned till 55 kr, som får bli första målet för en blankning.

Skulle det stödet ge vika kan vi blicka ända ned mot hisnande 20 kr! 

Rekommendation
Sälj blankt på rekyl!

Entré kan göras strax under 18 EMA.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png


 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons