VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-07-07
photo


Luft under vingarna hos Disney
Disney noteras vid all-time-high och kan köpas på tillfällig svaghet.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/fffffffrf.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys 

Trendlinjeanalys
Trenden i The Walt Disney Company (DIS) är stigande. Om vi förbinder bottnarna i prisgrafen får vi en trendlinje som lutar upp. Vi ser också att Disney har noterat successivt högre toppar i priset.

Aktien konsoliderade i en flaggliknande formation under mars och april och har därefter återtagit den stigande trenden med högre bottnar och toppar.

Alldeles nyligen noterades en ny all-time-high (ATH) i priset. Alla som har köpt ligger med vinst och är glada.

I den här typen av marknad är vi intresserade av att köpa under förutsättning att trenden är tillräckligt stark och värd att följa.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/vvvvvvvvvverw4a56y.png

Dagsgraf med BT-kanalen add-on 

BT-kanalen
BT-kanalens trendföljande indikatorer kan användas för att avgöra om trenden i en aktie är värd att följa när vi trejdar rekyler och för att tajma entré.

I grafen ovan ser vi ett exempel på en trend som är värd att följa. Kursen har noterats vid det övre kanalbandet, vilket tyder på starka köpare, och MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en ny hög topp.

När vi trejdar BT-kanalen ligger entrénivån vid 18 EMA, dvs. vid det kortare medelvärdet med vinröd färg i grafen. Det innebär inte att vi tror att en rekyl alltid stannar vid 18 EMA utan enbart att vår handelsmodell anser att tajmingen är god.

Den naturliga nödutgången ligger strax under tidigare rekylbotten från juni, vid röd linje i grafen med trendlinjer, och är förhållandevis tajt.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/vvvvvvvvrswety678.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
I veckografen ser vi ett bra exempel på hur det kan löna sig att följa trender. Även om priset ser ut att ha stigit mycket kan det fortsätta att stiga.

Vi kan aldrig veta när en trend tar slut och därför fortsätter vi att vara köpare i en stigande trend så länge våra indikatorer och handelsregler ger oss klartecken.

Disney befinner sig på all-time-high (ATH) vilket innebär att motstånden ovanför är få och svaga.

Rekommendation
Köp rekyl! 

Entré kan göras vid 18 EMA. Följ 18 EMA i BT-Charts.

 
 http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png
 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons