VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-06-27
photo


Google upp i köpzon
Dagstrenden i Google är stigande men vi vill se mer på uppsidan innan vi köper rekyler.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/dddddddddwr53t4.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys Chart Courtesy of MetaStock

Trendlinjeanalys
Dagstrenden i Google stiger igen efter en rekyl ned under våren.

En första indikation om en svagare fallande trend fick vi i början av maj när säljarna misslyckades med att ta ut tidigare botten, vid röd linje i grafen.

Nästa indikation kom några dagar senare då den fallande trendlinjen bröts. Ett trendlinjebrott förändrar inte det tekniska läget utan är bara en förvarning om att trenden är svag.

Det var först i och med att köparna drev upp kursen över tidigare rekyltoppar, vid den gröna linjen i grafen, som dagstrenden skiftade till stigande enligt den klassiska tekniska analysen. Utbrottshandlare kunde då börja köpa. I dag är man lite sent ute med köp.

Med en stigande dagstrend kan vi använda BT-kanalens indikatorer för att avgöra om nästa rekyl ned mot trenden är köpvärd och, om så är fallet, för att tajma entré. 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/eeeeeeeeeerwe4.png

Dagsgraf med BT-kanalen add-on (läs mer här!) Chart Courtesy of MetaStock

BT-kanalen
BT-kanalens trendföljande indikatorer visar att vi fick ett medelvärdeskors för omkring två veckor sedan och Google gick då upp i köpzon.

Att det kortare medelvärdet (18 EMA, vinröd linje) bryter upp över det långa (55 EMA, grå linje) innebär inte att vi köper vid medelvärdeskorset, utan det ger oss bara klartecken att leta efter köpsättupper för rekylhandel.

För att få en köpsättup behöver vi se en högre högsta i priset samt att köparna driver upp kursen över det övre kanalbandet och gör det i ett tillräckligt snabbt tempo.

Eventuellt är nästa rekyl köpvärd i Google, men då måste köparna först driva upp kursen ytterligare en bit i ett snabbare tempo än till föregående topp. Gör de det, visar det sig i en högre topp i MACD-histogrammet, som är vår momentumindikator.

Skulle vi istället se en betydligt lägre topp i MACD-histogrammet tyder det på att momentum i trenden är svagt. Med högre högsta i pris och lägre högsta i momentum får vi en s.k. negativ divergens mellan pris och trendstyrka. I det fallet är vi inte intresserade av att köpa rekyler.

Rekommendation
Avvakta med nya köp.  

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons