BT-annons
Tisdag 20 mars 2018
ANNONS
strip

photo
2017-10-26
photo


Amazon till Sverige!?
Amazon planerar enligt obekräftade uppgifter "från säker källa" att öppna portarna i Sverige.

Amazon med stöd och motstånd, graf från AvaTradeAct

Amazon
Det ryktas om att e-handelsföretaget Amazon nu också kommer att ta steget in i Sverige. Företagets enorma framgång har gjort dess grundare Jeff Bezos till en av världens rikaste. Bezos har länge innehaft andraplatsen efter Microsoftgrundaren Bill Gates, det är bara några miljarder dollar som skiljer dem åt. I dag är Bezos god för 83,5 miljarder dollar.

Ryktet om att Amazon går in i Sverige kommer från Pricerunners vd Nicklas Storåker som uppger sig ha en "säker källa", vilket också Staffan Mörndal på Verdane Capital har.

Första steget att lansera sig i Sverige borde vara att köpa domänen Amazon.se, vilket man nu gjort.

Enligt Storåker har Amazon även köpt mark för att bygga datorhallar men det är svårt att sia om när lanseringen sker.

"Man köper liksom inte tre marker i Eskilstuna, Västerås och Katrineholm och kallar det att man ska bygga datorhallar mitt i logistikcentrum dessutom" – Nicklas Storåkers

”Det fick jag ingen uppgift om men vi är inställda på att det ska ske mellan en till tolv månader. Om det är om en månad eller ett år tycker jag är svårt att sia om” – Nicklas Storåkers

Bolagets enastående kundsupport och fokus på service har säkert bidragit till att Amazon tagit en 40-procentig marknadsandel i USA. Vidare är hela 20 procent av konsumenterna trogna Prime-medlemmar. 

Aktiens kurs har dock inte reagerat på denna nyhet, vilket kan bero på att Norden bara består av 1 procent av bolagets omsättning.

Amazon har länge rört sig sidledes i något som kan komma att bli en teknisk toppformation, om kursen faller till en lägre lägsta.

Får vi en högre topp är det dock bekräftat att köparna åter styr, då kanske det är dags för Jeff Bezos att ta klivet förbi Bill Gates.

Rekommendation
Behåll köpta i Amazon och sikta högt, så länge kursen inte går ned under tidigare botten och fullbordar en teknisk toppformation.

Blanka ett eventuellt utbrott ned.

Att ta position
Amazon kan kostnadseffektivt både köpas och blankas med Börstjänarens sponsorer CMC Markets eller AvaTrade.

 
Börstjänaren