VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2014-03-21
photo


Stuva undan JM
Trenden i JM står nu inför ett avgörande

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/eeeeeeeee33333.jpg

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
I februari bröt JM upp ur en tids konsolidering till nya toppar och för drygt en vecka sedan kunde den som trejdar BT-kanalen köpa JM på rekyl.

Återtestet av tidigare topp inträffade nyligen och då kunde vinst säkras på den första delen av positionen samtidigt som den andra delen kunde göras riskfri.

JM ser nu ut att rekylera ned och frågan är om dippen är köpvärd.

Det är för tidigt att applicera BT-kanalens trendföljande indikatorer för att avgöra om aktien åter är köpvärd på svagher, eftersom vi ännu inte fått en högre topp.

Det tekniska läget är återtest av tidigare topp. Först om vi får en högre högsta kan vi lägga på momentumindikatorer som MACD-histogram för att avgöra styrkan i rörelsen.

I dag noteras histogremmet under noll samtidigt som kursen tagit sig upp till tidigare topp. Det bildar en typ av negativ divergens men inte en som är värd att trejda enligt BT-Kanalen. En divergenstrejd tar vi bara om vi har en divergens från en högre topp (eller lägre botten i fallande trend).

Därmed är JM inte köpvärd om kursen nu skulle vända ned mot 18 EMA. Istället kan det bli dags att stänga den köpta positionen om tidigare entrénivå träffas.

Enligt den klassiska tekniska analysen skiftar dagstrenden till fallande om tidigare rekylbotten vid ca 200 kr tas ut.

Rekommendation
Behåll köpta, se över nödutgången.

Avvakta med nya, tajmingen för nya köp är inte den bästa när tidigare topp i en stigande trend återtestas, man är då lite sent ute.


 
Börstjänaren

Tidigare artiklar på Börstjänaren:
 
1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons