VECKA 17
Torsdag
25
April
BT-annons
2014-03-11
photo


Avvakta med Alfa Laval
Alfa Laval når nya högre högsta men trenden har tappat fart

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/sssssw3.jpg

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Alfa noteras i en klar upptrend, med högre bottnar och högre toppar. Aktiekursen nådde nyligen en ny högre högsta och en alla-tiders-högstanotering.

Det är fritt från starka motstånd ovanför och vi skulle därför vara intresserade av att köpa Alfa, under förutsättning att aktien möter våra sättuppvillkor. 

Kursen noteras högt upp i den stigande trendkanalen men har en liten bit kvar till kanaltaket. Det ser alltså ut som om köparna har tvekat något på sistone.

Samtidigt är det en bra bit ned till golvet i trendkanalen. Enligt den klassiska tekniska analysen är det vid golvet i trendkanalen som vi helst köper.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/sssssssssssssse432r.jpg

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på våra trendföljande indikatorer enligt BT-kanalen bekräftas våra farhågor om vacklande köpare.

Köparna har inte haft styrka att pressa upp kursen över det övre kanalbandet under den senaste uppgången.

Och medan priset har stigit till nya höjder har staplarna i MACD-histogrammet blivit mindre och mindre. Vi ser m.a.o. en så kallad negativ divergens mellan pris och trendstyrka.

Slutsatsen blir att den topp vi nyligen såg inte är en så kallad momentumtopp. Momentum i trenden är svagt och då är vi inte intresserade av att köpa rekyler.

För den som trejdar BT-kanalen är det alltså inte köpläge i Alfa vid en träff av 18 EMA.

Om man redan sitter med köpta positioner, t.ex. från någon av köpsättupperna i mitten av januari eller början av februari, finns det ingen anledning till att trycka på säljknappen.

En divergens råder oss endast till att avstå från rekylhandel vid de tillfällen då trenden är svag. Däremot är en divergens inte någon tillförlitlig exit-signal.

Så länge dagstrenden är stigande i Alfa finns det heller ingen anledning till att blanka aktien om man inte vill försökta pricka en topp (vilket ofta krävs flera försök dvs. träffsäkerheten är lång, under 50 procent).

Först vid kursnoteringar under tidigare rekylbotten, vid röd linje i grafen med trendlinjer, skiftar dagstrenden till fallande. Då är det samtidigt exit på köpta positioner som gäller.

Rekommendation
Behåll köpta!

Trejdar man divergenser går det bra att blanka.

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons