VECKA 17
Tisdag
23
April
BT-annons
2014-02-20
photo


Leta extrapriser i Axfood
Axfood bröt nyligen upp ur en tids konsolidering och är köpvärd på dipp.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/sssssd3wrefgvw4esdf.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Axfood har konsoliderat i ett kvartal men i samband med årsbokslutet tog köparna kommandot och kursen har därefter pressats upp till nya kursrekord. De flesta som har köpt ligger med vinst och det är fritt från starka motstånd ovanför i grafen.

I grafen ovan ser vi att aktien handlas vid kanaltaket i den stigande trendkanalen och tajmingen för köp är därmed usel. Det är bättre att vara tålmodig, invänta en rekyl och köpa Axfood till extrapris. 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/45646rtgdfer.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på BT-kanalens trendföljande indikatorer ser vi att samtliga kriterier för rekylhandel i Axfood är uppfyllda. Aktien noteras i köpzon (18 EMA ligger över 55 EMA och båda pekar upp), kursen har noterats över det övre kanalbandet, och MACD-histogrammet bekräftar trendstyrkan med en hög och bred topp. Som bonus har vi också inte bara en högre högsta, utan en all-time-high.

Om man väljer att göra entré enligt BT-Kanalen ligger entrénivån vid 18 EMA, den vinröda linjen i mitten. Den naturliga nödutgången ligger under tidigare rekylbotten. Tycker man att avståndet blir för stort mellan entrénivå och den naturliga nödutgången kan man använda sig av en alternativ stop, tex. en ATR-stopp.

Rekommendation
Köp rekyl!

Entré kan göras vid 18 EMA. Följ värdet på 18 EMA i BT Charts.

 
Börstjänaren

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
  • 1
  • 2
 
 
 
 
 
 
 
Annons