VECKA 17
Lördag
27
April
BT-annons
2014-02-05
photo


Snabba veckor hos Telia Sonera
Telia kan säljas blankt på rekyler upp mot den fallande dagstrenden.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cccccccbresfe.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys Chart Courtesy of MetaStock

Trendlinjeanalys
Telia tillhör den grupp av aktier på Large Cap-listan som har utvecklats sämst hittills under 2014. Särskilt under de senaste två veckorna har det gått snabbt utför.

Rapporten som släpptes förra veckan gjorde heller inte mycket för att glädja placerarkollektivet och vi letar nu primärt efter blankningssättupper.

Vi har nyligen sett en lägre lägsta efter ett misslyckat försök att ta ut en högre topp, dvs dagstrenden har skiftat till fallande. Långa positioner skulle vi ha sålt när kursen bröt ned under tidigare rekylbotten, vid den röda linjen i grafen, samtidigt som utbrottshandlare då kunde ha sålt blankt. I dagens tekniska läge gäller rekylhandel i telekomaktien.

 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/ccccce.png

Dagsgraf med BT-kanalen Chart Courtesy of MetaStock

BT-kanalen
Lägger vi på våra trendföljande indikatorer ser vi att vi nyligen hade ett medelvärdeskors och att kursen för tillfället handlas under det undre kanalbandet, något som tyder på starka säljare. En djup och bred botten i MACD-histogrammet bekräftar momentum i kursrörelsen.

Eftersom aktien är översåld säljer vi inte blankt på dagens nivåer. Vi inväntar istället en rekyl upp mot 18 EMA, det vinröda medelvärdet i mitten av kanalen. Då vi befinner oss i början av en ny trend kan vi välja att vara aggressiva och sälja blankt strax under 18 EMA. Den naturliga nödutgången ligger ovanför december-toppen.

 

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/cccccewfew.png

Veckograf med stöd och motstånd Chart Courtesy of MetaStock

Stöd och motstånd
I veckografen ser vi att Telia nyligen föll igenom ett starkt stöd och nu åter befinner sig i en flerårig handelsräjong, med gott om stöd och motstånd.

Som mål för våra blankade positioner kan vi i första hand sikta ned mot fjolårets bottnar.

Rekommendation
Sälj blankt på rekyler upp mot 18 EMA.

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons