VECKA 19
Onsdag
08
Maj
BT-annons
2014-01-24
photo


Uppförsbacke för Ratos
Ratos har länge kämpat i motvind, men kanske har vi sett botten för denna gång.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png


http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__1249.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Ratos har några tuffa år i bagaget men kanske kan 2014 bli året då man vänder på steken.

För två veckor sedan såg vi ett utbrott från en minikonsolidering som tog kursen upp till en högre högsta. Eftersom vi har en högre botten från oktober definierar vi nu dagstrenden som stigande och letar primärt efter köpsättupper.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__1250.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi lägger på våra trendföljande indikatorer enligt BT-kanalen ser vi att vi fick ett medelvärdeskors i början av januari och att Ratos har handlats över det övre kanalbandet, vilket tyder på starka köpare. MACD-histogrammet bekfräftar trendstyrkan med en hög och bred topp. Rekylen är med andra ord köpvärd.

Om vi följer BT-Kanalens regler är det entré vid 18 EMA som gäller, vid den vinröda linjen i mitten. Vi sätter då nödutgången under decemberlägsta.

Eftersom avståndet till den nedre stigande trendlinjen i kanalen är relativt stort är ett alternativ att börja bygga en position vid 18 EMA, med en halv del, och köpa ytterligare en halv del om priset skulle falla ned till trendkanalgolvet. På så vis försäkrar man sig om en halv position om priset skulle vända upp vid 18 EMA och om priset fortsätter att falla till kanalgolvet, får man en lägre genomsnittlig inköpskostnad på sin totala position.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__1251.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
Veckografen visar att det här inte är någon drömsättupp, eftersom det finns gott om ”overhead supply”, dvs. motståndsnivåer där mängder av säljare kan förväntas möta köpare. Anledningen är att de som inte använde nödutgång för flera år sedan har suttit på en orealiserad förlust som de förmodligen mer än gärna säljer till inköpskostnaden.

Det är därför vi hellre köper ”dyra” aktier noteras nära alla-tiders-högsta: där är det endast ett fåtal som sitter med förlust.

För den hårdhudade och tålmodige kan dock Ratos visa sig bli en bra investering. Ovanför motståndsområdet vid 70-73 kr är det relativt fritt från starka motstånd ända upp till 93 kr och därefter är det relativt öppet upp till 115 kr.

Rekommendation
Köp rekyler!

 
Börstjänaren

 
 
 
 
 
 
 
Annons