VECKA 12
Fredag
24
Mars
BT-annons
2012-09-26
photo


Swedish Match i motvind
Efter en månad med tveksamma rörelser har Swedish Match bildat en toppformation.
GRATIS DAGLIGT NYHETSBREV!


Börstjänaren skickar varje dag ut ett nyhetsbrev till registrerade läsare, klicka här för att göra en kostnadsfri registrering!

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_106.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Swedish Match noteras vid kritiska tekniska nivåer. Dagstrenden var stigande fram till mitten av augusti, då bröt kursen ned mot en ny lägre botten (se graf längre ned). Därefter följde ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp och just nu testas ett stöd som hållit upp kursen vid ett flertal test.

Stödet ligger runt 265 kr, men det är inte exakt. Bryts detta gör Swedish Match entré i ett nytt område där det är förhållandevis fritt från närliggande stöd. Tekniska handlare som trejdar utbrott kan då gå kort, sälja blankt för att tjäna på en fallande trend, med siktet inställt på minst 240 kr.

Den naturliga nödutgången ligger vid 280 kr, något över tidigare rekyltopp. Får vi noteringar däröver ser det lite bättre ut.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_162.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Den klassiska tekniska analysen är subjektiv, man brukar se vad man vill se!

I grafen ovan har vi vid punkt 1 ett utbrott ned mot en lägre rekylbotten efter en lägre topp. Vid punkt 2 återtestas stödet vid tidigare botten som motstånd och därefter återtas den fallande trenden.

Man har således haft möjligheten att sälja Swedish Match blankt både på utbrott och rekyl.

Att vi åter igen kan trejda utbrott beror på att vi har en teknisk stödnivå vid 265 kr som testats under en längre tid med fler än två träffar.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_107.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
När vi applicerar indikatorerna för BT-kanalen hade vi en sättupp att gå kort på i slutet av augusti när kursen rekylerade upp efter utbrottet ned under julibottnen.

Noteringar under det lägre bandet i den fallande trendkanalen samt låga noteringar i MACD-histogrammet gav grönt ljus för blankning.

För några dagar sedan testades åter igen 18 EMA, men då MACD-histogrammet inte var med ned mot en lägre botten var entré aldrig aktuellt.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading_108.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
När vi tar oss en titt i veckografen får vi en mycket positiv bild. Detta är inte en aktie självklar för blankning eftersom den långsiktiga trenden är starkt stigande.

Skall man göra något är det dock att följa trendskiftet i dagstrenden och sälja blankt. Först när vi får positiva signaler i dagsgrafen är det dags att följa den långsiktiga trenden.

Rekommendation
Sälj ett eventuellt utbrott ned blankt!

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons