Torsdag 22 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2017-11-09
photo


Utför i Fingerprint, köp amerikansk jätte
Morgonmöte – De amerikanska börserna fortsätter att uppvisa styrka medan OMXS30 försöker rekylera ned mot den svagt stigande trenden.

S&P 500
S&P 500 vägrar fortfarande att rekylera och stängde högt. Bäst gick det för Colgate Palmolive som öppnade upp med ett större gap och sedan fortsatte att avancera mot högre höjder.

Efter en rekyl som pågått flera veckor ser det ut som om IBM äntligen kan ge sig på ett återtest av tidigare topp. Aktien är köpvärd med ett mål på en ny alla tiders högstanotering.

OMXS30
I gårdagens Trejdingklubben Online gick vi igenom divergensen i OMXS30 och förklarade vad man kan förvänta sig, lyssna här!

Bland de svenska vinnarna fann vi Hemafosa Fastigheter som planerar att dela upp sig, något som marknaden gillade. Aktien noteras vid en ny högre topp en mycket stark trend.

Fingerprint hamnade också på topplistan men pga. hög volatilitet. Bolaget stängde på låga nivåer även om positiva pressmeddelanden haglar i desperata försök att stoppa raset. Det enda som kan hindra fritt fall är att kursen blir så undervärderad att det av insiders anses vara ett fynd. När det sker kommer vi få högre toppar, först då bör man fingra på köpknappen. 

http://borstjanaren.se/images/twitter077.pngGuld och silver
Guld och silver försöker verkligen att stiga men varje attack från köparna följs åt av ett steg tillbaka. I gårdagens Trejdingklubben Online förklarade vi att rekylen ned snart övergår till konsolidering, lyssna här!

Olja
Oljan börjar bli allt mer volatil, vilket är normalt i starka trender.

Vi kan nu förvänta oss en kraftig rekyl ned men det går inte att säga om det sker från dagens nivå eller $10 högre upp.

En dipp är dock väl värd att köpa in i.

Spannmål
I majs väntar vi fortfarande på utbrott, se tidigare analyser.

Sättuppen vi har är jättefin eftersom tidigare stöd och motstånd är glasklara. Loonie USD/CAD

I USD/CAD går det bra att gå lång direkt på dagens nivå dvs. köpa US-dollarn och blanka kanadadollarn.

Rekylen ned har nu nått 18 EMA, vår entrénivå enligt BT-kanalen.

Svenska kronan
USD/SEK gör ett försök till att rekylera ned mot trenden, vilket innebär att kronan åter stärks.

Men det är en vanlig rekyl efter en högre topp och kan därmed inte bli positivt. Rekylen ned kan användas för köp av dollarn.

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 67
GA