VECKA 16
Fredag
19
April
BT-annons
2017-07-18
photo


Ericsson, ett riktigt bottensänke
Ericsson slaktas på börsen. Återigen blir bolagets investerare besvikna, företaget är en intressant blankningskandidat med enorm potential.

http://borstjanaren.se/images/article_images/img7/x1.png

Trendlinjeanalys över Ericsson

Ericsson
Telekombolaget Ericsson rasar på börsen efter delårsrapport, det verkar vara fler än vd Börje Ekholm som inte är nöjd med resultatet.

Efter ett trendlinjebrott och lägre lägsta finns det lite hopp kvar om högre högsta. Under tisdagens handel tappade kursen 11 procent men det är inte för sent att sälja, det finns troligen mycket mer kvar på nedsidan, eftersom de tekniska stöden är svaga. Trendföljare kan blanka, trycka på säljknappen för att tjäna på de dåliga nyheterna.

I delårsrapporten skriver bolaget att man räknar med att omstruktureringskostnaderna för helåret 2017 kommer att ligga i den övre delen av det tidigare angivna intervallet om 6-8 miljarder kronor.

Under det första halvåret 2017 uppgick de totala omstruktureringskostnaderna till 3,3 miljarder kronor (1,7). 

Ericssons rörelseresultat blev -1,2 miljarder kronor för det andra kvartalet 2017, förväntningarna bland analytiker låg på -0,24 miljarder kronor.

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 0,3 miljarder kronor, väntat var 1,7 miljarder kronor.

Försäljningen uppgick till 49,9 miljarder kronor för perioden, mot 50,5 miljarder kronor väntat.

Ericsson har under många år uppvisat en relativ svaghet mot den övriga marknaden. Nu när vi börjar se svaghet även i starka bolag som t ex. Atlas Copco, är det aktier som halkat efter, såsom Ericsson, vi gärna blankar först. Alltså inte de som gått upp mest eftersom den relativa styrkan visar att dessa bolag gjort något rätt.

Ericsson verkar inte ha så många rätt och många investerare ligger med stora förluster. Det är inte läge att snitta ned eller vänta på bättre tider – som kanske aldrig kommer.

Istället är det hög tid att byta ut Ericsson mot något som marknaden gillar, ett bolag som har en tendens att stiga i pris och där alla investerare ligger med vinst och är nöjda och glada, vilket skapar få och svaga motstånd för kursen.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt.

Byt ut långsiktiga investeringar i Ericsson mot något som i stället stiger i pris.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 4 5 6 7 Nästa Sista Sid 1 av 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
 
 
 
 
 
 
 
Annons