BT-annons
Torsdag 22 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2017-10-18
photo


Med fingret på säljknappen
Morgonmöte – Dow Jones rusar, Hennes & Mauritz tittar tillbaka och HMS Networks ser billig ut efter en uppgång från 25 kr till 135 kr.

60-minutersgraf över S&P 500, graf från AvaTradeAct

Aktiemarknaden
Dow Jones är uppe på magiska nivåer som skapar rubriker efter en makalös uppgång. De amerikanska indexet är intressanta att blanka eftersom rekylen ned förmodligen blir våldsam när den väl inleds.

Vi kan knappt hålla fingret borta från knappen för blankning; än så länge är det dock inte läge att gå kort. I S&P 500 kan vi gå kort intraday om tidigare bottnar passeras. Men i Dow Jones är trenden superstark, rekyl ned skulle här istället skapa köpläge för trendföljare i dagsgrafen. Det som intresserar oss är att trejda en eventuell rekyl ned. Men som vanligt kan en marknad förbli överköpt en längre tid.

“Markets can remain irrational longer than you can remain solvent.” – John Maynard Keynes

Det kan ta månader innan vi får vår rekyl ned. När den kommer inleds den dock med en lägre lägsta i en 60-minutersgraf, det är då vi går kort (på kort sikt).

Förlorare i går på svenska Large Cap blev Netent som kan komma att halveras på kort tid. Stödet vid 60 kr är direkt avgörande. Noteringar därunder och det lär troligen bära utför i det stödlösa området med fart, en spegelbild av uppgången.

Till portföljen försöker vi köpa Hennes & Mauritz men vår entrénivå något över den tidigare toppen är en bra bit från dagens nivå. Kursen föll åter i går, det är bara om priset lyfter vi vill köpa.

På Mid Cap vaknade HMS Networks till liv i går, då kursen bröt upp över ett område som testats tre gånger tidigare dvs. ett viktigt motstånd. För bara några år sedan kostade aktien 25 kr, nu är den köpvärd på 135 kr.

BT Charts
För uppdaterade grafer till de marknader vi gått igenom ovan, se BT Charts!

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

 Fler analyser finner du här!

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 67
GA