BT-annons
Torsdag 22 november 2018
ANNONS
strip

photo
2017-12-05
photo


Sälj bitcoin på CME-nyheten?
Inom kort lanseras en termin på bitcoin.

Trendlinjeanalys av Bitcoin,  graf från AvaTradeAct

Bitcoin
Kryptovalutan bitcoin har nu gått över $11 700 och fortsätter därmed sitt tidigare mönster med en accelererande momentumtrend.

Ju högre upp bitcoin når desto snabbare går det.

Den senaste uppgången kan vara relaterad till spekulation i samband med att CME Group (Chicago Mercantile Exchange) kommer att lansera en termin med bitcoin som underliggande tllgång. Varje kontrakt kommer att representera 5 bitcoins.

Det betyder att en position på 1 kontrakt/lot, rör sig med $5000 när bitcoin stiger eller sjunker med $1000.

CFTC (Commodity Futures Trading Commission) uppger att den haft "rigorösa diskussioner" med börserna, som ska ha lett till förbättrad konstruktion av terminskontrakten.

Handel på CME väntas kunna attrahera fler handlare och professionella investerare men det är inte så självklart att den fysiska efterfrågan kommer att öka, då de flesta avslut i dessa derivat nettas före slutdatum, vilket innebär  att ingen handel i den "fysiska" (eller i detta fall, digitala) produkten äger rum.

Bitcoin har hittills handlats på oreglerade, virtuella marknadsplatser men med terminen kommer möjligheten att skapa "underprodukter" såsom olika certifikat och kanske senare även ETF:er.

Rekommendation
Behåll köpta i bitcoin.

Att blanka bitcoin har varit svårt.

Men möjligen kan kursen komma att dippa nu när "nyheten" om CME är ute och marknaden inser att det faktiskt inte ökade efterfrågan.

Dock kan man tänka sig att den ökade publiciteten som en notering innebär, kan öka intresset för att investera i bitcoin genom att köpa den fysiska (digitala) varan, vilket skulle kunna ge stöd åt priset.

Men det är då alltså inte positionerna i derivaten som ökar efterfrågan. En termin är bara ett avtal om en framtida affär och som sagt sker det i de flesta avtal inget avslut, då båda parter väljer att göra exit före slutdatumet. Ingen handel sker i bitcoin som följd av dessa kontrakt.

Som vanligt behöver vi ta hjälp av grafen för att bestämma köp eller blankning. 

Vill man blanka bör korta positioner tajmas i en intradaygraf. 

Att ta position
Bitcoin kan handlas med Börstjänarens sponsor AvaTrade.

Sponsringserbjudande

Öppna konto hos någon av våra sponsorer via en länk på Börstjänaren och få en utbildning (inspelade lektioner + kursdokumentation) utan kostnad. Som aktiv kund hos din sponsor får du även tillgång till vår livetradingverkstad VIP-klubben.

Nya kunder hos CMC Markets:  Lär dig handla med CFD + VIP-klubben
Nya kunder hos AvaTrade:   Lär dig börshandel av proffs + VIP-klubben

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons
BT-annons