BT-annons
Tisdag 22 januari 2019
ANNONS
strip

photo
2017-12-08
photo


Sveriges riksbankschef varnar för bitcoin!
Bitcoinaktörer har problem med att hantera ökat kundinflöde och Stefan Ingves varnar för risken.

Trendlinjeanalys av Bitcoin, graf från AvaTradeAct

Bitcoin
I går rusade Bitcoin upp till över $16 500. Sedan sjönk priset till $14 200 för att åter stiga till $16 200.

För en liten stund sedan kostade en bitcoin $13 600 men är nu åter uppe vid $14 800.

Trenden är dock fortfarande stigande. Svängningarna räknat i dollar är enorma, vilket skapar möjligheter för spekulation.

Intresset för bitcoin har exploderat så att aktörer som Coinbase och AvaTrade har fått problem med att hantera det stora inflödet av nya kunder. På Coinbase var bitcoin i går uppe till $19 500 när deras webbsida stängdes ned pga. överbelastning.

AvaTrade, som är en av få CFD-mäklare att erbjuda handel med större positioner i bitcoin, har den senaste veckorna haft så stort inflöde av nya bitcoinkunder att företagets telefonväxel slagits ut och anställda tvingas jobba dubbla skift.

Sveriges riksbankschef Stefan Ingves går i dag ut och varnar för bitcoin, samtidigt som e-kronan lyfts fram, en tänkt konkurrent till kryptovalutorna. Han beskriver handeln i bitcoin som spekulativ och mycket riskfylld.

"Men bitcoin är inte pengar i Riksbankens mening, utan är ungefär som att prissätta medaljer eller tavlor eller liknande. Då pratar vi inte om vanliga människors dagliga betalningar eller vad man har i sin plånbok" – Stefan Ingves

"Att folk köper och säljer någonting, det gör man ju också när det gäller olja, råvaror, grismagar och annat på marknaderna i Chicago, men då gör var och en som deltar sin egen resa på egen risk" – Stefan Ingves

Och det är klart att spekulation i bitcoin kommer med en risk, liksom det gör för handlare i svenska kronan. Men volatiliteten är så enormt mycket högre i kryptovalutan att den framstår som mer riskabel.

Hög volatilitet är dock inte alltid detsamma som hög risk.

Läs även: Statens valutamonopol och bitcoin

Rekommendation
Behåll köpta och låt inte volatiliteten leda till exit.

Bitcoin handlas nu bäst intraday, i en 5-minutersgraf eller 60-minuter. 

Att ta position
Bitcoin kan handlas med Börstjänarens sponsor AvaTrade.

Sponsringserbjudande

Öppna konto hos någon av våra sponsorer via en länk på Börstjänaren och få en utbildning (inspelade lektioner + kursdokumentation) utan kostnad. Som aktiv kund hos din sponsor får du även tillgång till vår livetradingverkstad VIP-klubben.

Nya kunder hos CMC Markets:  Lär dig handla med CFD + VIP-klubben
Nya kunder hos AvaTrade:   Lär dig börshandel av proffs + VIP-klubben

 
Henrik Hallenborg

1 2 Nästa Sista Sid 1 av 2
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons