BT-annons
Tisdag 22 januari 2019
ANNONS
strip

photo
2017-12-22
photo


Ripple starkast, bitcoin ned och Semafo upp
Morgonmöte – Kryptovalutan ripple klassar ut det mesta, bitcoin uppvisar svaghet och Semafo kan köpas direkt på dagens nivå.

 

USA 
Rörelserna på de amerikanska börserna var i går extremt små för tredje dagen i rad. Marknaden konsoliderar på höga höjder.

Ett intressant köp är KLA-Tencor som rekylerar efter en högre topp och därmed kan köpas vid 18 EMA. Här får vi till en mycket trevlig risk/reward-kvot.

OMXS30 
Även i OMXS30 är rörelserna små. Skillnaden mot de amerikanska indexen är att kursen är fast inom en konsolidering som pågått i drygt en månad. Utbrott upp eller ned är väl värt att trejda.

I Semafo går det bra att köpa direkt på dagens nivå baserat på utbrott. Denna sättupp är extra intressant eftersom bolaget uppvisar en relativ styrka mot guld samtidigt som kursen rört sig sidledes en längre tid.

Den nya högre toppen kan vara början på en ny stigande trend.http://borstjanaren.se/images/new_home/twitter078.png

Kakao 
Tidigare har vi tagit upp ett köp av kakao, som bildat en bottenformation. Den nya trenden tappade dock direkt momentum och kursen återgick till konsolidering.

Vi behåller dock köpta positioner tills det att stödet/bottnen i formationen passeras. Träffas inte den naturliga nödutgången gör man bäst i att vänta ut affären.

Spannmål 
Vete rekylerar mot trenden, en återhämtning som går bra att blanka på. Enligt BT-kanalen kan vete blankas direkt på dagens nivå.

I majs har vi en positiv divergens mellan tidigare bottnar och MACD-histogrammet. Nu kan bottenfiskare fiska upp köpta positioner på låga nivåer.

Men divergensen är inte en bra exitsignal. Först om toppen från slutet av november passeras bör trendföljare återköpa blankningar.

Euro  
EUR/USD börjar bli riktigt trevlig, eftersom det inte händer något. Valutaparet är inne i en lång konsolidering utan trend.

Ett utbrott kan vara början på nästa trend och väl värt att trejda.

Men så länge kursen noteras mellan tidigare toppar och bottnar gör man bäst i att avvakta.

Kryptovalutor  
Omsättningen i kryptovalutor kan nu jämföras med hela NYSE.

Bubbla eller inte, så länge det finns spekulation och aktivitet, har vi trender ett följa. Vårt jobb är inte att bestämma om kryptovalutorna befinner sig i en bubbla eller dess rätta värdering, utan att tjäna pengar.

Ripple var i går uppe på $1.14 efter för bara någon vecka signalerat köp vid utbrott på $0.25. Trendföljare har blivit rikligt belönade i kryptovalutor.

Bitcoin tappade dock i går. Omsättningen på Cboe var rekordhög med nästan 9000 kontrakt. Den största handeln sedan terminen lanserades. Normalt har varit volymer på mellan 2000-3000 kontrakt.

Den säljsignal vi i går skrev om är nu utlöst och vi riktar våra blickar mot $10 000.

Nya kunder hos CMC Markets:  Lär dig handla med CFD + VIP-klubben

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 74
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons