BT-annons
Torsdag 13 december 2018
ANNONS
strip

photo
2018-01-12
photo


Rally i USA, dollarn rasar
Morgonmöte – Bitcoin och dollarn tappar, guld och aktiemarknaden piggnar till.

 

USA 
I går bjöd de amerikanska börserna på rally från redan höga nivåer. 

S&P 500, Nasdaq 100 och Dow Jones öppnade högt för att stänga högre efter långa gröna stapar i ett område fritt från motstånd.

Potentialen för nästa dipp blir större men vi påminns också om vikten att tajma entré och inte bara sälja för att indexen känns dyra.

OMXS30 
OMXS30 har signalerat köp på kort och lång sikt vilket vi tidigare tagit upp. Nu börjar det också se lite bättre ut för svenska aktier.

Hexagon öppnade i går upp starkt och stängde på höga nivåer. Nästa rekyl är utan tvekan värd att köpa på.

Ett intressant bolag för köp på nästa dipp är Sandvik som noteras i ett område fritt från motstånd. Det är upplagt för en uppgång på 20-30 procent.

I Ericsson verkar det dock som om köparna är långt bort. Bolaget har många besvikna investerare vilket bildar starka motstånd.

En av de mest intressanta flaggorna att trejda ser vi i Thule.

http://borstjanaren.se/images/new_home/twitter078.png

Naturgas 
Naturgas rekylerar upp mot en fallande trend men uppgången börjar bli så kraftig att trenden står redo att skifta.

Historiskt sett är naturgas billigt, det bör finnas potential för köp på lång sikt. Dock måste vi först få ett bättre tekniskt utgångsläge.

Guld och silver 
Silver har nu varit nere vid 18 EMA och hämtat upp rekylhandlare som jobbar med BT-kanalen. Man bör nu ha köpt för uppgång på omkring $17.00 sedan siktar vi på $20 och därefter $25.

Tidigare topp ligger på över $50 från år 2011.

I Guld har vi tidigare topp något över $1900. De svåraste hindren i guld set vi dock att köparna kämpar med just nu.

Väl uppe över förra årets högsta kan det gå snabbt. Likt aktiemarknaden kan vi få en långvarig trend om entré görs i ett obeprövat område.

Forex
I går gick vi igenom alla större valutapar utom sterling. Vi hade sättupper väl värda att trejda i alla marknader men inte det brittiska pundet eftersom vi saknade momentum i uppgången till den senaste toppen.

Svenska kronan uppvisar också styrka mot dollarn. Den positiva trend som vi såg i slutet mot förra året är snart utraderad.

Kryptovalutor  
I går på Twitter tog vi ut ett mål på $3000 för bitcoin. En klassisk toppformation gav oss det målet.

Det är dock viktigt att invänta en lägre botten. För utan en lägre lägsta har vi bara ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp, vilket inte alls är så negativt.

Vad som är negativt är om säljarna är så aggressiva att kursen faller till en lägre lägsta, där är vi inte ännu i bitcoins dagsgraf.

Zoomar man in i en intradaygraf kan man dock se säljarna växa till sig. På kort sikt har vi en serie med lägre lägsta och lägre högsta.

Nya kunder hos CMC Markets:  Lär dig handla med CFD + VIP-klubben
Nya kunder hos GFF Brokers:  Råvarukung + VIP-klubben
Nya kunder hos AvaTrade:   Lär dig börshandel av proffs + VIP-klubben

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 74
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons