Torsdag 22 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2017-10-27
photo


Börsen är inte som HM:s rea
Morgonmöte – Som börsspekulant bör man söka marknader som är attraktiva, de är lättare att sälja vidare till ett högre pris.

 

Tyska DAX-indexet med bulld-flagga, 60-minutersgraf  från AvaTradeAct

Aktiemarknaden
I går bröt det tyska DAX-indexet upp över tidigare toppar och gav oss en köpsignal på en kortsiktig räjongsaffär, vilket vi redogjorde för i onsdagens Trejdingklubben Online.

Indexet stiger efter att ha träffat 18 EMA i dagsgrafen, vår entrénivå med trenden enligt BT-kanalen.

Svenska OMXS30 är också intressant, där bör man vara tankad, packad och klar med köpta positioner.

I Fingerprint är det däremot bara blankningar som man bör fundera på. Aktien stängde nära dagslägsta, utan hopp om återhämtning. Bolaget har många missnöjda investerare, amatörer som köpt på toppen och hela vägen ned. Det bildar starka motstånd ovanför, läs mer här!

Bland vinnarna i går låg Collector, dock efter flera dagar med långa röda staplar. En uppgång på drygt 4 procent ändrar ingenting i den mycket negativa graf bolaget har, där kursen faller fritt i ett stödlöst område.

Samma sak för Gränges på Mid Cap, går kursen under 77 kr är det 60 kr som är nästa stopp.

Bland förlorarna fann vi också Seamless Distribution som gått från nästan 60 kr till under 2 kr. Det är lätt att få känslan av att  bolaget nu är billigt, det har ju kostat 60 kr. Börsen är dock inte som att fynda på Hennes & Mauritzs rea. 

Skall man köpa något för att senare sälja till ett högre pris, går det inte att leta bland sådant som ingen annan vill ha och som har en tendens att halveras i pris lite då och då.

Det gäller för alla bolag som fallit kraftigt, varför vi ofta anser att aktier som halverats i pris är dyra medan de som dubblats ser billiga ut.

Chansen att kunna sälja något till ett högre pris är större om produkten har en hög efterfrågan och ett pris som har en tendens att stiga.

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 67
GA