Torsdag 22 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2017-10-25
photo


Glöm Nasdaq 100!
Dow Jones fortsätter att överraska med extremt hög volatilitet.

Dow Jones, graf från AvaTradeAct

Aktiemarknaden
Glöm Nasdaq 100! Vill man ha action är det nu Dow Jones som gäller, indexet steg i går med ytterligare 200 punkter, vilket är dubbelt så mycket som en normal dagsräjong. 

I går hamnade 3M på vinnarlistorna. Aktien har sedan 2009 ökat från $40 till dagens nivå på $235. Det hindrar dock inte att aktien stiger med över 6 procent på bara en dag.

Det går också bra för Caterpillar som i går steg med 4,5 procent. Bolaget öppnade upp med ett större gap på extrema höjder.

I Sverige öppnade Boliden ned med ett gap, men efter en högre topp, vilket bildar en perfekt sättupp för köp vid den stigandet trendlinjen.

OMXS30 stängde i rött efter ett par dagar i rekyl. Trendföljare bör ligga långa och sikta högt.

Bland förlorarna på de svenska listorna låg Collector som är redo att halveras i pris nu när kursen bryter ned under tidigare bottnar till det stödlösa området inunder. Det ser riktigt illa ut.

Dometic Group ser dock väldigt trevlig ut. Köp kan göras så snart kursen noteras över 70 kr. Aktien har på kort tid gått från 50 kr till 75 kr, något gör man rätt.

Oscar Properties Holding verkar dock inte ha många rätt. I en skenande bostadsmarknad har bolagets kurs gått från 90 kr till 37 kr. Detta är ett bra exempel på att en investering i en aktie innebär att man satsar på ledningens förmåga att dra nytta av en trend, vilket var mindre lyckat denna gång.

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 67
GA