BT-annons
Torsdag 13 december 2018
ANNONS
strip

photo
2018-01-03
photo


Guld, index och kryptovalutor stiger
Möjlig äkta rörelse i guld, ripple fortsatt stark och något är galet i Netinsight.

 

USA 
Nasdaq 100 öppnade i går upp starkt och fortsatte sedan att rusa mot tidigare topp. Dow Jones tvekade något men på höga höjder. Sedan mitten av december har indexet noterats inom en liten miniflagga, ett utbrott är väl värt att trejda, köp eller blanka.

Blir det en blankning innebär det att en köpvärd rekyl ned i dagsgrafen inleds, alltså det är inte en långsiktig säljsignal.

OMXS30
Svenska OMXS30 fortsätter att tveka. På kort sikt har vi en blankning, på lång sikt är indexet fast i en räjong.

Starkast i går var svaga Fingerprint Cards som kämpade sig upp mot den negativa trenden.

På Small Cap toppade Eniro åter förlorarlistan. Ett lågt pris visar att man gör något fel.

Netinsight steg med nästan 11 procent. MEN mot en fallande trend. En kraftig uppgång någon enstaka dag, visar inte att man gör något rätt. Aktien har tappat från 9,50 kr till 4,50 kr på kort tid, något står inte rätt till.

Metaller 
Guldet är nu uppe vid en högre topp, denna gång känns utbrottet som äkta. Kanske eftersom vi just haft ett falskt utbrott ned.

Det som kan gå fel är att vi får en expanderande triangel, en megafon som gör det surt för trendföljare. Positivt är att den formationen är relativt ovanlig.

Silver, palladium, platina och koppar är också med upp mot högre toppar.

Kiwi  
NZD/USD belönar nu trendföljare med ett trendskifte.

Köp kunde vi göra när priset steg till en högre topp efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten. Nu när kursen noteras vid en högre topp gäller rekylhandel dvs. det är för sent att gå in nu men vid en eventuell dipp går det bra att köpa.

Kryptovalutor
Kryptovalutorna fortsätter att visa styrka men det är inte i till bitcoin som köparna strömmar till. Ethereum och ripple gör nu samma resa upp som bitcoin gjort några gånger tidigare.

Ripple känns svindyr vid dagens nivå på $2.50, eftersom den ju för bara några veckor sedan kunde köpas på $0.25.

När bitcoin noterades vid $2.50 var det många som var nöjda och glada över snabba vinster och gjorde exit. Priset fortsatte dock till $20 000!

Det verkar dock helt otroligt att ripple når dessa nivåer också men av de få saker som vi vet med säkerhet om börsen, så är det att det omöjliga inträffar lite då och då.

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Nästa Sista Sid 1 av 74
GA
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS
BT-annons