VECKA 13
Fredag
29
Mars
BT-annons
2015-01-16
photo


Toppenläge i Nasdaq
Nu är Nasdaq 100 tajmad och klar för en blankning, direkt på dagens nivå.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png

http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2781.png

Dagsgraf med trendlinjeanalys

Trendlinjeanalys
Nu är Nasdaq 100 tajmad och klar för blankning. Entré kan göras i ETF:en QQQ direkt på dagens nivå baserat på en utbrottsaffär efter en toppformation.

Vi har nu allt det tekniska på sin plats: misslyckat försök att ta ut tidigare topp dvs. dubbeltopp, trendlinjebrott och en lägre botten.

Om utbrottet ned är äkta eller inte finns det nu ingen tid att fundera på. Vi ser det som äkta så länge som indexet noteras under tidigare topp. Väntar man på en bekräftelse görs det ofta i syfte om att man vill ha fler rätt men aktiv börshandel handlar inte om att ha rätt eller fel. När vi får bekräftelse på att utbrottet är äkta är det som regel för sent att trejda utbrottet, då brukar det vara rekylhandel som är nästa steg.

För bara om rörelsen ned nu har momentum, kan vi sälja efterföljande rekyl upp, först då applicerar vi indikatorerna för BT-kanalen.

I dag gör våra trendföljande indikatorer inte någon nytta i Nasdaq 100, eftersom vi inte har en trend. Det är alltså ingen idé att lägga in ett MACD-histogram eller liknande som beslutsunderlag.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2782.png

Veckograf med TIB-nivåer

Stöd och motstånd
Om utbrottet ned nu är början på en korrigering på den supertrend vi sett sedan 2009 kan vi sikta på en halvering av tidigare uppgång.

Nasdaq 100 skulle då nå 2670, ett mål för blankningen på dagens nivå. En nödutgång något över tidigare topp, är alltså inte så bred i förhållande till potentialen.

Rekommendation
Sälj och sälj blankt dirket på dagens nivå, förslagsvis i terminen NQ eller ETF:en QQQ.

 

 
Börstjänaren

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
  • 1
  • 2
  • 3
 
 
 
 
 
 
 
Annons