BT-annons
Tisdag 20 februari 2018
ANNONS
strip

photo
2014-10-07
photo


Återtest i sterling
Sterling har en enorm fallhöjd mot dollarn.

http://borstjanaren.se/images/nyhetsbrev_marg.png http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2293.png

Dagsgraf med BT-kanalen

BT-kanalen
Oftast får vi mycket trevliga sättupper att trejda just före en rapport eller andra viktiga händelser. I det brittiska pundet hade vi en säljsättupp dagarna före omröstningen om Skottlands oberoende.

Det är inget som hindrar vår trejdning. Många väljer att stå utanför vid dessa tillfällen, kanske just därför fungerar vanliga enkla trendföljande strategier extra bra då. Anpassar man bara positionens storlek efter volatiliteten och följer trenden, så bör man klara sig bra.

Enligt BT-kanalen kunde pundet blankas mot dollarn vid 18 EMA, markerat i grafen ovan med en pil, en sättupp vi tog till Kanalportföljen. Nu när tidigare botten återtestas får vi ett avgörande.

Fortsätter kursen ned är allt frid och fröjd, då bekräftas dagstrenden som negativ.

Vänder pundet upp och tidigare rekyltopp passeras, har vi ett klassiskt trendskifte där kursen tar sig upp till en högre topp efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten.

 http://borstjanaren.se/images/article_images/img4/teknisk.analys.trading__2294.png

Veckograf med stöd och motstånd

Stöd och motstånd
En kort position i pundet är mycket attraktivt just nu eftersom först runt 1.5000 ligger nästa starka stöd.

Potentialen för en blankning är alltså enorm, vilket försvarade den relativt breda stoppen (räknat i ticks, pips) vid entré.

Rekommendation
Behåll sålda.

http://borstjanaren.se/images/twitter077_marg.png

Chatta med Henrik Hallenborg! Är det något i hans texter som kan verka obegripligt, eller har du funderingar i största allmänhet, skriv då en fråga i vårt forum.

 Fler analyser finner du här!

 
Henrik Hallenborg

1 2 3 Nästa Sista Sid 1 av 3
GA