VECKA 18
Fredag
03
Maj
BT-annons

  • Forum > Strategi > Investering > 4 enkla sätt att börja investera med lite penga...
0 POSTER I DETTA ÄMNE
GÖR TILL FAVORIT
Startades av:
Henrik Skoglund
4 enkla sätt att börja investera med lite pengar
2020-07-06
Citera
 
photo
Aktiv: Apr 2018
2 inlägg

Får att tjäna pengar måste man ha pengar, säger vissa. Och så är det ibland till viss del. Särskilt om man ska investera pengar föreställer sig folk att man måste ha många tusenlappar på banken för att det ska vara lönt. Men det stämmer faktiskt inte alls. Egentligen är det bara bra att du inte investerar särskilt mycket till en början. På så sätt hinner du få kläm på vad det är du egentligen håller på med utan att riskera att förlora särskilt mycket. Och egentligen är det ju så att den som inte har några pengar inte har något att förlora, men allt att vinna!

Här kommer några tips på hur du kan börja investera utan att satsa särskilt mycket pengar. Om du vill veta mer kan du läsa mer på Finansos hemsida. Finanso ger bra tips på hur du investerar dina pengar på bästa sätt.

 

1.    Börja med spargrisen

Som sagt så kan det vara svårt att investera om man inte har en enda krona. Även om du inte behöver ha en hel förmögenhet så är det en fördel om du har några tusenlappar att jobba med. Så det första du behöver göra är att lägga undan lite som särskilt är tänkt för att investeras i framtiden. Testa att lägga över en hundralapp i veckan på ett separat konto, eller ta ut en hundring och lägg i sparbössan om du har svårt att låta bli att röra dem.

 

2.    Testa en sparrobot

Det kan kännas lite svårt i början om man aldrig har sysslat med investeringar förut, så då kan man behöva lite hjälp. Men en personlig rådgivare är det inte lönt att anlita då detta kommer kosta alldeles för mycket när du inte har så mycket pengar till att börja med. Då kan en sparrobot vara ett perfekt alternativ. Du fyller i svaren på frågor på internet och programmet väljer rätt fonder för dig.

 

3.    Aktier och fonder

Man skulle lätt kunna tro att det bara är rika människor som handlar med aktier och fonder, men sanningen är den att det inte alls krävs mycket för att sätta igång. Det är i själva verket enkelt att köpa dina första aktier. Du kan fylla i vad du är intresserad av smidigt. Bara du har några hundralappar kan du köpa några aktier och sätta igång, eller sätta in dem i fonder. Fonder är smidiga eftersom du inte behöver tänka så mycket själv. Någon annan gör jobbet för dig och ser till att dina pengar hamnar där de ger som mest avkastning, i alla fall i teorin.

 

4.    Sparkonto

Om sätten ovan känns lite för jobbiga ändå att komma igång med kan du åtminstone sätta in dina pengar på ett sparkonto så att du får ränta på dem. Jämför olika bankers villkor och tänk på att om du är villig att låsa dina pengar i några år så kan du få bättre villkor och därmed få dina pengar att växa snabbare.

 
 
 
 

 
Annons


Message: