BT-annons
Måndag 17 juni 2019
ANNONS
strip

photo
Utbildningar
Lär dig handla med CFD!
Börstjänaren erbjuder en unik utbildning i CFD-handel. Under fem lektioner får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas i din handel av aktier, index, råvaror och valutor via det spännande hävstångsinstrumentet. Läs mer addplus
Grundkurs i hävstångstrejdning
Enkelt sätt att handla allt

CFD – Contract For Difference – är ett relativt nytt, enkelt sätt att ta position i all världens marknader, som sprider sig som en löpeld bland aktiva börsspekulanter. På kort tid har CFD:er tagit stora delar av marknaden för warranter och andra s.k. hävstångsinstrument, just som Börstjänaren förutspådde för nästan tio år sedan när artikelserien CFD – Framtidens derivatprodukt skrevs, läs den här!

Men vad är CFD:er, hur fungerar de, vilka fördelar och risker finns med instrumentet?

Och framför allt: hur gör man för att utnyttja fördelarna (möjligheter till stora och snabba vinster i ett stort antal marknader) och samtidigt i möjligaste mån gardera sig mot riskerna (möjligheter till stora och snabba förluster i ett stort antal marknader)?

Dessa frågor får du svar på i Börstjänarens utbildning ”Lär dig  handla med CFD!”  som också är en introduktionskurs i börshandel men med fokus på CFD-instrumentet. I denna kurs får du en fördjupad förståelse för hur marknaden fungerar – oavsett instrument.

Kursmål

Efter denna kurs kommer du att ha en strategi anpassad för handel med CFD:er. Du kommer att förstå för och nackdelar med olika tekniska modeller och CFD-handel. Visa strategier går helt enkelt inte att applicera på dessa instrument. Att känna till instrumenten man handlar med är direkt avgörande för om du kommer att lyckas som spekulant på börsen.

CFD:er erbjuder stora möjligheter för den som kan tygla hävstången, vilket vi går igenom strategier för.

Målen med kursen är också att du skall förstå hur CFD:er kan vara courtagefria och de kostnader som är involverade vid ett köp eller ett sälj. Vi går igenom för- och nackdelar med instrumentet samt visar vika marknader och tidsintervall man inte bör handla i.

Du kommer också att lära dig förstå olika strategityper och marknadslägen, även om fokus ligger på just instrumentet CFD och dess uppbyggnad och funktion i marknaden. Det innebär att du som deltagare också kommer att få insikt i terminsmarknaden, vilken ligger till grund för CFD:er i råvaror, index och valutor.

Efter avslutad kurs kommer du att självständigt och säkert kunna placera ut order i en CFD-plattform efter en beprövad strategi, samt förstå för- och nackdelar med olika tradingsystem och vara bekväm med att hävstången är tyglad och reglerad.

Detta får du lära dig:
Lektion 1

I första lektionen går vi igenom vad CFD:er är, samt risken med hävstång. Vi besvarar bland annat följande frågor:

 • Tar mäklaren motsatt sida?
 • Vad är Bucket shops?
 • Hur kan viss CFD-handel vara courtagefri?
 • Hur fungerar hävstången?
 • Vad är spread?
 • Vilka marknader kan handlas?
 • Vad är skillnaden mot aktiehandel?
 • Är CFD:er lämpliga för långsiktiga investeringar?
 • Fördelar/nackdelar jämfört med terminshandel?
Lektion 2

När man trejdar CFD:er är det viktigt att välja en strategi anpassad för denna typ av instrument, i annat fall riskerar man att hävstången slår mot depån. Lektion två behandlar  teknisk handel, där vi presenterar strategier anpassade efter CFD:ns egenskaper. Lektion 2 är helt tillägnad en strategi för handel med CFD:er. Vi går igenom en modell med exakta regler för när man skall köpa eller blanka samt när det är dags att ta förlust eller säkra vinst.

Lektion 3

När du valt en lämplig handelsmodell kommer riskkontrollen att avgöra om du visar vinst eller inte. I lektion tre visar vi hur man med en riskhanteringsstrategi tämjer hävstången, så att den aldrig kan skada depån, och hur man säljer blankt med hjälp av CFD för att tjäna på nedgång. Lektionen ger också en strategisk orientering: hur man väljer rätt bland den enorma mängd av tekniska sättupper som står till buds.

Lektion 4

I fjärde lektionen går vi in på lite mer avancerad CFD-handel, som t. ex. hur man bygger en pyramidposition vid utbrottshandel och hur hög träffsäkerhet man kan förvänta sig av en strategi. Vi går också igenom hur man kan dra nytta av "falska" utbrott vid CFD-handel och visar hur man gör en plan för att utveckla sin trejdningskarriär. En del av lektionen handlar om träffsäkerhet i system och sannolikhetslära. Därefter går vi igenom terminer.

Lektion 5

När du varit med på våra fyra lektioner som gett dig en grund att stå på för aktiv handel med CFD:er, får du i en avslutande lektion lära dig använda CMC Markets handelsplattform. Under denna praktiska session går Kristofer Berggren från CMC Markets igenom orderläggning, ordertyper, grafhantering, samt hur du skapar dina arbetsytor och mycket mer.

Om kursledarna

Kursen är framtagen av Henrik Hallenborg och presenteras av Thomas Sandström med Henrik Hallenborg som bisittare/expertkommentator.

Henrik Hallenborg är med en amerikansk "Series 3-examen” Commodity Trading Advisor (CTA) och medlem i NFA (National Futures Association). Med en aktiv kapitalförvaltning i USA är han reglerad av CFTC (Commodity Furures Trading Commission), den amerikanska motsvarigheten till svenska finansinspektionen när det gäller terminshandel.

Henrik skriver dagligen artiklar om marknaden och trading på webbplatsen Börstjänaren (www.borstjänaren.se) och är ansvarig för HASAFUMAs (Hallenborg & Sandström Fund Management AB) kapitalförvaltning.

Thomas Sandström fil. mag. (i litteraturvetenskap, idéhistoria och filosofi, med universitetsstudier även i matematik, fysik, juridik och nordiska språk) har mångårig erfarenhet som marknadsförare och egenföretagare. Grundade Börstjänaren tillsammans med Henrik Hallenborg 2006 och arbetar idag som VD för bl.a. Morningbriefing Börstjänaren AB, Börstjänarfolket 2013 AB och HASAFUMA.

På Börstjänaren är Thomas ansvarig för marketing, business relations, utbildningar, kundsupport, webbutveckling m.m.

Henrik Hallenborgs förvaltningsresultat presenteras på sajten www.hasafuma.com där det även går att läsa en lite utförligare presentation av Henrik Hallenborg och Thomas Sandström och förvaltningsföretaget HASAFUMA AB.

I "Lär dig handla med CFD!" ingår:
 • E-bok i pdf-format
 • 5 inspelad videolektioner
 • Strategi anpassad för CFD-handel
Leverans

Leverans sker via en länk i ett mejl där materialet kan laddas ned bara någon minut efter beställningen.

(OBS! Om du inte får något mejl – kolla spamfilter och skräppostlåda!)

 
 
 
Beställning
 
 • 1 st 4 495
  KR
  Pris (inkl. moms)
 
Produkter i samma kategori:
 • 4 495 KR
  Lär dig handla råvaror
  Lär dig allt du behöver veta för att handla med råvaror som guld, silver, koppar, olja, naturgas, vete, sojabönor, palladium, platina, bomull, socker, kaffe, majs, havre och köttprodukter!
  Läs mer...
 •  
 • 4 995 KR
  Strategisk nybörjarkurs i börshandel
  Lär dig tradingens grunder med vår heltäckande kombiutbildning! Kurshäftet "Lär dig hitta rätt på börsen" samt fem online-lektioner och möjlighet till coachning via e-post. Inga förkunskaper krävs.
  Läs mer...
 •  
 • 6 995 KR
  En komplett utbildning – kursbok + video
  "Dagshandel med Hallenborg" är ett 52-sidigt pdf-häfte som sammanfattar Henrik Hallenborgs daytradingstrategier. Med häftet följer en inspelning av en livetradingsession, där strategierna tillämpas under en hel handelsdag. Sammantaget är Dagshandel med Hallenborg en utmärkt introduktion till avancerad professionell daytrading!
  Läs mer...
 •  
 • 999 KR
  En vanlig dag på jobbet
  Följ med Henrik Hallenborg en vanlig dag på jobbet.
  Läs mer...
 •  
 • 499 KR
  Rekylhandel, Divergenshandel, Utbrottshandel Räjong och Utbrottshandel 1-2-3
  Paketpris på kurserna Rekylhandel, Divergenshandel, Utbrottshandel Räjong och Utbrottshandel 1-2-3. Köp och ladda ned direkt!
  Läs mer...
 •  
 • 19 000 KR
  Grundutbildning i teknisk trejding – 19 lektioner
  Börstjänaren slår nu upp portarna till Sveriges grundligaste intensivkurs i teknisk trejding, där du som deltagare erbjuds möjlighet att tränga in i marknaden och lära dig bemästra börsens tre stora utmaningar: strategi, psykologi och riskhantering.
  Läs mer...
 •  
 • 5 995 KR
  Intensivkurs i börshandel
  I en mycket intensiv kurs får du lära dig om marknadens aktörer, vem som säger vad och varför. Under åtta fullmatade lektioner får du en teknisk handelsmodell, insikt i risk, lära dig grunderna i teknisk börsanalys, att läsa av en graf, introduktion till daytrading och fundamental makrotrejdning.
  Läs mer...
 •  
 • 2 999 KR
  Steg 2-utbildning i konsten att köpa lite billigare
  Liveutbildning - Rekylhandel steg 2. Start 2:a september. (Ingår i Midsommarpaketet utan extra kostnad.)
  Läs mer...
 •