BT-annons
Onsdag 11 december 2019
ANNONS
strip

Tidigare frågor och svar:

Valutor
2019-08-01  Fråga BT!
arrow Magnus Hej

Jag har tänkt investera i valutor, hellre än guld då jag är aningen oroad över det rekordhöga guldpriset. Jag har tänkt på schweisiska franc och dollar. Hur ska jag tänka? Går det att handla valutan elektroniskt eller är kontanter bäst? Var kan jag i så fall handla elektroniskt(jag har avanza)? 

Undrar också om blankning. Skulle vilja blanka svenska kronan. Hur gör jag det?

Med vänliga hälsningar/

Magnus Persson

 
2019-08-01  Börstjänaren svarar
arrow Henrik Hallenborg Hej Magnus,

Första steget är att öppna konto hos en mäklare som är ledande inom denna handel och kan erbjuda det bästa, som AvaTrade, som också sedan 10 år tillbaka sponsrar denna sajt.

En sak att tänka på kanske är att dollar och schweiziska franc kan de göra fler av, de behöver inte längre trycka dem på papper för att öka penningmängden.

Guldpriset är speciellt, man kan säga att det är inte guldet som stiger utan dollarn som tappar i värde, något som kan förklaras med den policy Fed för.

Att investera i en valuta kan man göra genom att bara öppna ett konto i dollar hos AvaTrade, eller så gör man det samt tar en position för att få lite hävstång. Valutor handlas alltid mot något, så om du köper dollar måste du sälja något annat.

I detta fall blir det svenska kronan. Du kan också handla med USD/SEK hos AvaTrade.

Svenska kronan kan blankas genom att köpa USD/SEK, lång USA och kort SEK.

Mvh
Henrik 


 

 

 

 
ANNONS

BT-annons