VECKA 33
Torsdag
18
Augusti
BT-annons
2022-07-31

Large Cap: tankat för bull-marknad

Portfölj. Allt fler svenska Large Cap-aktier skiftat trenderna till positiva. Portföljen tar i dag upp två nya bolag för köp.

Large Cap-portföljen
Svenska aktier börjar bli överköpta. Ett flertal bolag har bottnat och rusat mot högre högsta. Det innebär dålig tajming för köp i dag och blankning är inte att tänka på.

Portföljen ligger lång i SKF, Vitrolife och Alfa Laval, alla tre har stor potential. Kan vi få en lite kraftigare våg upp är det dags att flytta upp nödutgången till break even och säkra positionerna från risk.

Det är inte svårt att hitta intressanta köp i dag men vi kan inte shoppa för mycket så att risken blir för hög. Ett steg i taget, eller ett bolag i taget ju högre marknaden stiger.

På listan för köp ligger Electrolux sedan tidigare. Kan vi få en högre topp där gäller köp dvs. vänta på en notering vid 151 kr före köp. Nödutgången placeras vid 130 kr, en livlina om vi har fel.

Nya bolag är Arion Bank och Hemnet Group. I Arion Bank har vi en riktig bull-marknad som följts åt av en lång konsolidering. Bryter kursen ned från denna räjong, är aktien inte alls intressant, då gäller sälj och exit på köpta.

Men noteringar över tidigare toppar kan vara starten på en ny våg upp. Om det sker vill vi ligga lång. Köp kan göras om aktien stiger till 14 kr.

I Hemnet Group har vi haft ett klassiskt trendskifte. Dagstrenden är stigande och då är det rekylhandel som gäller. Framöver kommer det bli mer och mer rekylhandel till portföljen, om trenden upp fortsätter.

Det börjar med utbrottshandel när trenderna skiftar men när de väl är igång är det köp på rekyl som gäller.

Nackdelen är att Hemnet Group kanske aldrig når vår entrénivå och att vi inte kommer in. Det är normalt; vi brukar få lägga ut i alla fall två order, i olika aktier, för att bli fylld på en.

Mejla gärna om du har någon input på våra portföljer eller om du har några frågor: henrik.hallenborg@borstjanaren.se

 

 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: