VECKA 26
Onsdag
29
Juni
BT-annons
2022-06-22

Indier galna i guld men spekulanter säljer!

Silver kan följa bitcoins spår ned i källaren, lägen i forex och rasvarning i OMXS30. Indier köper guld som aldrig förr men större aktörer säljer.OMXS30 laddar
OMXS30 håller sig kvar på låga nivåer vid tidigare bottnar.

Indexet laddar för en ny våg ned och det kan komma att ske denna vecka.

Våra nya portföljer har placerat ut en hel del köporder i ett flertal aktier. Men vi köper bara om det stiger.

Faller marknaden till lägre lägsta ligger vi kvar likvida och väntar på nästa sättupp.

Eftersom det är stödlöst i OMXS30, är en blankning mer intressant än köp just nu. Vi har bättre risk/reward-kvot på blankningar.

Dystra rekyler i USA
De amerikanska börserna steg i går men det är uppgångar från lägre lägsta efter lägre högsta.

Endast i den kortsiktiga intradaytrenden kan vi finna något positiv.

Inunder är det fritt från stöd. Det spelar då inte någon roll varför marknaden faller, om det är rätt eller fel.

Dagens bear-marknad skapar dock möjligheter som vi inte haft på många år. Indierna storhandlar guld
När guldet faller i pris blir indierna glada! De har en tendens att se fallande priser som en möjlighet att köpa billigt. Sedan mitten av april har priset på guld noterat i indiska rupies fallit kraftigt och nu har efterfrågan ökat kraftigt.

Statistik visar att Indien just importerat 36 ton guld från Schweiz, högsta siffran på sex månader. Den indiska centralbanken hade före det rapporterat om importer på mer än 100 ton för maj.

Till Storbritannien och USA var exporten från Schweiz nästan noll under denna period då EFT:er sett ett utflöde.

I Kina har vi också sett ett minskat intresse för guld. Under maj exporterades bara 10 ton, den lägsta siffran på 14 månader. Statistiken är dock lite missvisande pga covid lockdowns.

Större spekulanter har minskat ned på sin köpta position sedan 8 mars när priset toppade. De har i dag en position som är 44 procent mindre.

Ser vi till priset har vi en range att trada utbrott från. Det är dock en räjong mitt i räjongen! En kortsiktig konsolidering mitt i en långsiktig.

Här har vi gott om stöd och motstånd. 

Silver och bitcoin
Samma sättupp som vi har i guld har vi i silver.

Nu resonerar vi nu som vi gjorde i bitcoin tidigare. Mest volym ligger nog under tidigare bottnar och skall vi se $50, skall nog dessa stoppar först tas ut dvs. en dipp ned mot $16.

Bitcoin är nu nere och röjer rent och stoppar ut svaga händer. Och gör sig därmed redo för resan upp till $500 000. I dag känns det dock som långt bort men om det sker lär vi få vår stigande trend och signal för köp i god tid före $500 000.

Wall Streets kyrkogård är full av analytiker som fick rätt men hade fel i tajmingen. Swissy
Nu är det snart dags att köpa swissy, den Schwiziska valutan. Passeras förra veckans högsta har vi en fin sättupp för köp. (CHF/USD)

Det bildar då en dubbelbotten där säljarna misslyckades att ta kursen till en lägre lägsta och köparna istället var så starka att vi fick en högre högsta.

Starkt köp vid utbrott!

EUR/USD
Vi har samma sättupp i EUR/USD men det är längre kvar till signal.

EUR/USD är bara halvvägs upp till tidigare topp.

Passeras tidigare bottnar i swissy och EUR/USD har vi stället fullbordandet av en bear-flagga, en sättupp för blankning.

Genom att följa trenden snarare än vad vi tror, utsätter vi oss för chansen att ibland halka in i en supertrend som ger ordentligt med betalt.

Vi behöver då inte gissa oss till åt vilket håll den underliggande marknaden bör gå.

BE REALISTIC – PLAN FOR A MIRACLE

Henrik Hallenborg henrik.hallenborg@borstjanaren.seNever buy anything that you can't illustrate on the back of a napkin.
Peter Lynch

 

 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: