VECKA 26
Onsdag
29
Juni
BT-annons
2022-06-14

Så blir du förmögen!

Abonnentartikel. Shoppa tredje veckan, självstudier ger dig en förmögenhet, Henry Boy +18 procent i år eller 53 procent sedan start.

 

Självstudier, personal development
Tidigare artiklar om personal development fick positiv respons så vi fortsätter med John Earl Shoaff (1916-1965) i dag, mentor till Jim Rohn (1930-2009), båda entreprenörer och motivationstalare.

Shoaff talade om vikten av att utbilda sig för att ligga steget före. Det handlade då inte om att studera fem år för att få en titel sedan aldrig mer ta upp en bok. En standardutbildning ger dig standardresultat menade han. Skall du nå till toppen är det självstudier och intresse viktigt.  

Jim Rohn formulerade det på detta galanta sätt:

"Formal Education Will Make You a Living; Self-Education Will Bring You a Fortune"

Dvs. en formell utbildning kan du leva av, självstudier kommer att ge dig en förmögenhet.

Rohn påpekar också vikten av att inte läsa för att bli en "följare", utan läs för att studera. Läs allt och bilda dig en egen uppfattning, ta egna beslut. Och läs varje dag; du kan skippa en måltid men aldrig en lästid.

Första steget är att bygga ett eget bibliotek, sedan läsa, läsa och läsa. All information finns där, allt du behöver göra är att läsa. 

Shoaff rekommenderar att första boken i biblioteket bör vara "Think and Grow Rich" av Napoleon Hill, vilket nog de flesta som läst boken skulle hålla med om. Läs den om och om igen för det är en bok som kan, eller kommer, att ändra din framtid.

Lägg därtill mitt heta boktips: Dale Carnegies "How to Win Friends and Influence People".  

Mer om personal development: 

40 timmars vecka

Rädsla för att misslyckas

Oljan tappar momentum
Priset på olja är uppe och testar tidigare topp som motstånd. Uppgången har tappat momentum och volatiliteten sjunker.

En marknad driven av verklige efterfråga brukar dock tappa momentum och sakta men säkert stiga hur länge som helst utan att titta tillbaka. Det till skillnad från spekulativa uppgångar där tidigare uppgångar raderas lika snabbt som de kom till.

Det finns alltså ingen anledning att göra exit i olja bara för att trenden tappat momentum.

Exit på divergenser och avsaknaden av momentum är en dålig strategi enligt min erfarenhet. Svaga trender återfår ofta momentum. 

 

Google, Alphabet visar vägen
Grafen ovan är intressant eftersom vi i dag har väldigt många bolag som ser ut så här.

De klassiska toppformationerna fanns där när trenden skiftade: misslyckade försök att ta ut tidigare toppar, lägre toppar och lägre bottnar.

Nu är trenden fallande i ett stort antal aktier och då gäller: att en lägre lägsta oftare följs åt av en ny lägsta än en högre högsta.

Återtesten av tidigare bottnar brukar leda till nya bottnar.

I Google är vi nog bara halvvägs ned i trenden. Det börjar bli billigt i marknaden men ändå är det långt kvar tills det blir riktigt dystert och fyndlägen.

Det viktigare är att man då har en kassa att handla för.

I Spanien har de jätterea två gånger om året, efter jul och en på sommaren. Första veckan är det billigt, andra lite billigare och den tredje är det som finns kvar nästan gratis. Väntar man till sista veckan är risken att man inte får det man söker. Min frus taktik är att shoppa i omgångar, vilket också gäller i marknaden just nu.

Lägger man till tajming med trenden ökar chansen att fynda just innan de billiga priserna försvinner; man minskar sannolikheten att behöva se det man köpt sättas ned i pris ännu mer.  

 

Fler nya grafer Algolodge   
Vi har nu alla grafer klara för Algolodge och kommer göra en presentation av programmen i kvällen Trejdingklubben Online.

Resultaten presenteras alltid efter alla avgifter, så som det ser ut på en investerares depå.

Att investera är så enkelt som att man öppnar bara en depå i sitt egna namn hos AvaTrade, via toppbanner på Börstjänaren för att hamna rätt (eller denna länk). Sedan är man bara ett par klick bort från att ansluta till våra program. Och när man vill stiga av är det lika enkelt, ingen uppsägningstid, bara ett klick så kopplas depån bort.

Graferna ovan visar Henry Boy Target som avancerat med 18 procent i år eller 53 procent sedan start. Minsta depå är $2600.

Sedan har vi Dollarhedge som också stiger räknat i svenska kronor, även om vi inte gör något.

Eftersom trenden är positiv har vi ingen hedge tagen. Senast vi hade en position var februari 2021. 

Henry Boy Target startade 2010   
Grafen ovan visar Henry Boy Target från starten och vi kan konstatera att mönstret fortsatt efter 2018.

Även om det ser ut som om kursen går spikrakt upp, är det ingen dans på rosor med långa perioder utan resultat men när det börjar gå bra går det riktigt bra.

Som men alla andra investeringar, är det bara en långsiktig "true beliver", som tillslut är kvar och kan skörda frukterna. 

En ny broschyr för 2022 är under bearbetning, tills dess kör vi med fjolårets, klicka på bilden för att läsa:

Och som vanligt, ringer jag gärna upp dig och berättar mer om våra alternativa program med fokus på absolut avkastning.

Henrik Hallenborg henrik.hallenborg@borstjanaren.se

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: