VECKA 26
Onsdag
29
Juni
BT-annons
2022-06-13

40 timmars vecka, ethereum och OMXS30 mm.

Abonnentartikel. Vem jobbar mer än 40 timmar? Aloha golf i augusti. Långt ned till mål i OMXS30, ethereum ganska så ointressant och stöd Apple.

40 timmar i veckan, personal development 
Hur många timmar per vecka jobbar du?

Enligt Brian Tracy (guru personal development), jobbar du 40 timmar per vecka kan du räkna med att få ihop till överlevnad, inte så mycket mer. Med 40 timmar är det svårt att avancera och du håller knappt styrfart.

Men varje timme som du jobbar över 40 timmar per vecka är en investering i din framtid. Du kan därmed mäta hur din framtid kan tänkas se ut. 

"Self made millionaires" jobbar i snitt 59 timmar i veckan, en del 70-90 timmar. Toppchefer jobbar också i snitt 59 timmar i veckan.

För att klara av långa dagar och veckor måste man verkligen gilla det man gör. Lyckas man tjäna pengar på sin hobby behöver man aldrig mer jobba.

Och när du jobbar jobba!

Lägg surfandet åt sidan, långa samtal, kaffedrickande och andra tidsbovar. Ineffektivitet kan ta 50% av en dags arbete.

Enligt Benjamin Franklin (1706-1790) är slöhet/inaktivitet, stolthet och dårskap värre hinder än höga skatter (på hans tid var skatten dock bara 10 procent).

Franklin tyckte också att: "sova, det fick man göra i graven"; förlorad tid kommer aldrig tillbaka.

”God helps them that helps themselves.” Inte en bibelvers som man kanske kunde tro, Algernon Sidney, Discourses Concerning Government 1698.

Portföljerna
I helgen presenterade vi våra nya portföljer. Efter att ha scannat ett stort antal aktier valde vi att ta in SKF direkt vid måndagens öppning samt Wise Group till Small Cap portföljen.

Läs mer om portföljerna och de bolag vi planerar att köpa via följande länkar:

Large Cap Portföljen

Mid Cap Portföljen

Small Cap Portföljen

USA och Europa portföljen

 

 

Lägre topp i OMXS30    
OMXS30 har åter vänt ned från en lägre topp i dagsgrafen. Nu faller kursen ned mot tidigare bottnar där vi får ett avgörande.

För inunder är det fritt från stöd. Vid en ny botten kan det komma att gå fort utför. Då har bolagens fundamenta inte så stor betydelse, priset kan rasa mycket även i bra bolag. Och bra bolag kan bli dåliga bolag!

Marknaden rör dig mellan superdyra och superbilliga nivåer.

Det är när priset är superbilligt som man kan köpa på lång sikt och börja spara i aktier för att minska när det är dyrt. 

Det som är billigt brukar dock bli mycket billigare.

Köp gäller först om de gröna linjerna i graferna ovan passeras. Den övre grafen är en dagsgraf och den undre intraday. 

 

Många med förlust i ethereum
Ethereum är översåld och noteras på låga niåver.

Alla som köpt sedan början av mars 2021 ligger med förlust. Målet för den fallande trenden ligger vid $500-600 men väl där kan vi nog se ytterligare en halvering.

Det som skiljer dagens nedgång i krypto från tidigare är att det är många fler aktörer som är involverade och många fler som sett långsiktiga investeringar gå upp i rök.

Våra trendföljande kvantitativa modeller fortsätter att fungerat otroligt bra och fördelen ser man först vid en bear-marknad då vi inte ger tillbaka all vinst (se graferna nedan). Många kryptogurus får nu sin första läxa i finansmarknaden: you better grab it when you have it!

Ethereum var intressant tidigare, före utbrottet men i dag ganska så ointressant. Nu är tajmingen för entré usel.  

 

Apple är inte så trevlig   
I Apple har vi en fallande trend med den klassiska toppformationen.

Aktien har skiftat trenden till fallande efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare topp.

Nu har vi haft en lägre lägsta och återtest av tidigare stöd som motstånd.

Det är ingen trevlig bild. 

Det enda trevliga är att aktien har ett par starka närliggande stöd, till skillnad från många andra bolag. 

Algolodge   
Vi jobbar fortfarande med att integrera den historiska datan i våra program med den nya plattformen.  

På onsdagens webinar kommer vi att tala lite om varje program som presenteras på www.algolodge.com . Samma sak gäller här som i krypto; vi har stora vinster i råvaror men eftersom vi säkrat vinsterna kommer vi inte att ge tillbaka dessa om en negativ trend inleds. 

Att rida en bubbla upp och ned är ingen konst alls. Det svåra är att behålla kapitalet.

Modellerna på Algolodge baseras på en aktiv förvaltning och "absolut return", en förvaltningsform som är väldigt unikt i dag. Att sköta en indexföljande fond är mycket enklare. Det är dock vanligt att indexfonder försöker sälja sig om aktivt förvaltad men det handlar oftast bara om att man då kan ta ut en högre avgift. 

Våra avgifter är 2 procent i förvaltning per år samt 20 procent av vinsten oavsett hur mycket kapital som investeras, $2 500 eller $1 000 000 gör ingen skillnad. Avgiften innebär att jag har något att "springa på". Sedan har jag aldrig konkurrerat med låga avgifter, för mig är resultatet det absolut viktigaste!

Energizer, trendföljande i energisektorn, +108% på två år, +31% i år, i SEK, efter samtliga avgifter

Agro, trendföljande i spannmål, +614% på två år efter alla avgifter

Soft Commodities, +145% sedan start i SEK, +7,5% i år. Resultat efter alla avgifter.

Aloha i Marbella   
Som tidigare år är du välkommen att träffa mig på Aloha golfklubb i Marbella under augusti. Om du investerat med Algolodge bjuder jag på green fee!

Kontakta mig för att boka en tid!

Henrik Hallenborg henrik.hallenborg@borstjanaren.se

 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: