VECKA 33
Torsdag
18
Augusti
BT-annons
2022-06-19

Large Cap: Potentiel dubbing

Portföljen: Svårt att hitta köp i dag men till vår svenska Large Cap-portfölj har vi scannat fram ett köp där vi kan komma att se en dubbling av kursen.

Portföljen Large Cap
Det finns inte mycket som är köpvärt i dagens marknad. Efter att ha gått igenom aktierna i svenska Large Cap så pekar det mesta ned. Troligen har dagens bear ännu inte gått i ide.

När vi börjar få bottenformationer dvs. misslyckade försök att ta ut tidigare bottnar följt av en högre högsta, då är det dags att vara aggressiv med köp.

Den som köper i dagens klimat är ofta en value investor eller gambler.

Att chansa på att marknaden nått en botten är inte vår stil. Inte heller är det vår stil att värdera bolagen och köpa mot trenden för att de är billiga.

Value investering är dock en mycket intressant modell dit man kan diversifiera kapital, speciellt nu när et börjar finnas bolag som är undervärderade.

Vår stil är att köpa när trenden skiftar till positiv. Entré görs med hjälp av historisk data snarare än fundamental värdering.

Ett bolag som är intressant för köp enligt vår modell är Vitrolife. Men endast om trenden skiftar. I dag är vi helt ointresserade av köp.

Aktien måste först stiga till 300 kr, först då har vi tecken på att intresset för bolaget ökar igen, då kan vi köpa på på 4-12 månaders sikt.

En nödutgång placeras sedan vid 200 kr. Det är 100 kr i risk per aktie. En stopp på 50 procent av aktiens värde! Men det är inte något märkvärdigt alls, vi räknar inte procent så. Stoppen måste placeras med hjälp av aktiens volatilitet och tidigare rörelser, för att den inte skall träffas i onödan just före en rörelse åt rätt håll.

Målet är en uppgång på 100 procent, så vi får till risk/reward-kvoten.

Man bör inte riskera mer än 1-2 procent av portföljens värde per affär. Om stoppen på 100 kr träffas, får man inte ha köpt fler aktier än att man förlorar 1000-2000 kr i en portfölj som är värd 100 000 kr.

Sättuppen vi baserar köpet på är en klassisk trendvändning, 1-2-3 utbrott. Det innebär en högre högsta efter ett misslyckat försök att ta ut tidigare botten.

Henrik Hallenborg henrik.hallenborg@borstjanaren.se

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: