VECKA 26
Onsdag
29
Juni
BT-annons
2022-06-10

Svenska Large Cap portföljen

Abonnentartikel. Nyhet, svenska Large Cap-portföjen. Två köpvärda bolag, ett av dem direkt på måndag morgon.

 

Svenska Large Cap
Som vi skrivit i våra morgonmöten har intresset bland er läsare varit stort för en portfölj. Börstjänaren har haft ett portföljabonnemang sedan långt över tio år tillbaka. Vår framgång och utveckling ledde till att vi istället gick över till att förvalta kapital än att sälja abonnemang.

Vi avslutade abonnemanget då det kändes överflödigt när man kunde ansluta sin depå för automatisk orderläggning enligt våra modeller. (Se www.algolodge.com )

Men läsarna vet bäst! Så här kommer vår portfölj tillbaka men i ny form. Denna gång har vi fyra olika portföljer: svenska Large Cap, Mid Cap och Small Cap men dessutom en portfölj med amerikanska och europeiska aktier.

Det är inte aktiva trading portföljer men köp och sälj baseras på trender i intressanta marknader med en tidshorisont på månader till år.

För att det inte skall bli allt för rörigt, presenterar vi dessa som fyra olika artiklar.

Sedan följer vi upp innehaven i våra morgonmöten. Ett abonnemang för 99 kr på morgonmötet täcker också portföljerna.

Hjälp oss gärna att växa genom att tipsa vänner och bekanta, Facebook och andra kanaler. Nya abonnenter och lite aktivitet ger oss en kicka att leverera!  

Kom gärna med förslag på hur portföljen kan presenteras. Fattas det något, hur vill du ha det? Passa på att ge input nu när vi formar abonnemanget efter läsarnas önskemål.

Portföljen ovan visar två bolag. Ett köp av SKF som kan göras direkt på måndag och en order i Electrolux som bara löser ut om kursen stiger.

Nödutgång är exitnivån, stop loss, en nivå där exit görs "no matter what"!

Electrolux och SKF
De två graferna ovan visar sättupperna vi agerar på.

I SKF har vi ett köp direkt på måndag morgon vid öppning. Sättuppen är köp i rekyl mot en fallande trend. Vi har haft en klassisk bottenformation och utbrott upp dvs. trendskifte. Nu återtestas tidigare motstånd som stöd, man får en andra chans att gå in.

I Electrolux vill vi dock bara köpa om kursen stiger upp över tidigare toppar, grön linje.

Utan en uppgång och vi är helt ointresserade. Vi betalar hellre dyrt än att bli sittandes med en position i en bear-marknad.

Ett utbrott upp skiftar trenden till positiv. Vi vet inte om det sker bara att om så blir fallet, kan vi köpa på en beprövad sättupp.

Jag önskar dig en fortsatt trevlig helg och mejla gärna! 

Och som alltid ringer jag gärna upp och berättar mer om Algolodge.

Henrik Hallenborg henrik.hallenborg@borstjanaren.se

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: