VECKA 19
Onsdag
12
Maj
BT-annons
2021-04-15

Minskad risk, fler köp

BT-portföljen
I Electrolux, Nyfosa och ABB har stigit så pass mycket att det är dags att flytta upp exitnivån ett hack för att minska ned risken i portföljen.

Minskad risk innebär att vi kan ta fler innehav. Portföljen har nu nio innehav med den positiva trenden. Det som bestämmer antalet bolag i portföljen är risken. Har vi 10 innehav som är riskfria kan vi fortsätta att köpa och ta in fler. (Med derivat tar kapitalet aldrig slut.)

SKF köpte vi på en rekyl ned mot den stigande trenden. Sedan återtestades tidigare topp men vi missade exit men någon krona sedan vände det ned. Vid återtestet flyttas exitnivån flyttas upp till break even för att minska risken. 

Dippen i SKF blev sedan så kraftig att stoppen träffades och därmed är vi ute ur positionen. Vi har dock inte fått fortsatt nedgång och i dag går det att göra exit till ett högre pris. Men sättuppen är överspelad; vi har nu ett motstånd som testats två gånger. Härifrån gäller utbrottshandel (köp en högre högsta).

Bland våra nio innehav har vi full risk i tre, Hennes & Mauritz, Kungsleden och Autoliv. Det innebär en begränsad risk som tillåter oss att ta in fler positioner.

 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: