VECKA 33
Fredag
19
Augusti
BT-annons
2021-03-24

Minskad risk i portföljen

 

Autoliv

Electrolux

BT-portföljen
Den övre grafen visar ett köp i Autoliv baserat på utbrott och den undre grafen visar köp av Electrolux på samma sättupp.

I Autoliv ser det ut som om vår stopp kommer att träffas. Det är nu viktigt att sitta still och invänta att exitnivån träffas före exit. Det kanske ser ut som om stoppen kommer att träffas och genom att agera i dag och klicka på säljknappen kan man tjäna lite så att förlusten blir lite mindre.

Men eftersom vi inte handlar efter vad vi tror bör man inte gå händelsen i förväg. Ibland vänder det upp just som det ser som mörkast ut, ibland inte. Det finns inte något sätt att lista ut vad som kommer att hända.

Vi ser inte till varje enskild affär utan en serie med avslut.

Blir det en förlust i Autoliv får positionen inte vara så stor att man på något sätt tycker att det är jobbigt. Man måste lära sig att förlora sedan är man redo för vinsterna. I Autoliv bör man ha en nödutgång placerad som löser ut automatiskt på utsatt nivå sedan behöver man inte följa de dagliga svängningarna.

Men i Electrolux ser det ut som om priset istället kan gå hur högt som helst; också här har vi regler för hur affären skall hanteras.

Eftersom vi har en momentumrörelse upp kan vi minska ned på risken genom att flytta upp nödutgången till break even.

Sedan åker Electrolux rakt in i byrålådan, längst in i väntan på en break even exit eller home run. Således är det för tidigt att glädjas åt den öppna vinsten som finns i Electrolux. Det enda vi i dagens läge kan vara glada över är att det inte blev en förlust!

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: