VECKA 15
Lördag
17
April
BT-annons
2021-03-19

Vad hände i går?

MARKNADEN HAR BASERAT SIN VÄRDERING PÅ INFLATIONSPOLITIK SOM INTE GENERERAR INFLATION (detta drar ned allt när det väl drar ned, både ”value” och ”growth”.) 

I och för sig är inflation alltid ett monetärt fenomen och penningvärdeförsämringen sker så fort centralbanken pumpar ut pengar. Dock har detta inte märkts ”ännu” på KPI konsumentpriserna men däremot i allra högsta grad på hus och lägenheter i första hand och börsen, gamla viner, antikviteter, viss konst och gamla veteranbilar ”Gamla klassiker”

Hus och lägenhetspriser  bröt nyligen upp över toppen från 2017. ”Asset Price Inflation” ”Tillgångspris inflation” 

VAD HÄNDE IGÅR?
De tillgångsklasser vilka legat i ”pipeline” (baserat på momentum och trend) sedan flera månader tillbaka, som tex. Russel 2000 small cap (och börsindex i stort) och råvaror föll igår såpas att de bröt sin korta uppåtgående trend, en sk. ”trailing stop-loss” innebärande att den försiktige nu ligger helt neutral i cash (det går fint att placera en del av de likvida medlen i US Dollar via tex. SEB korträntefond C USD-LUX)

Den mer riskbenägne kan ha kvar en mindre position på börsen och invänta att den längre trenden bryts och/eller att någon annan tillgångsklass blir starkare. 

”Junk Bonds” har brutit ned. Företagsobligationer gjorde det samma för ett par månader sedan. 

US Dollar uppvisar styrka mot EUR, CHF, JPY och SEK. 

I pipeline bland valutorna är fortfarande AUD, CAD och GBP. Dock befinner sig deras uppåtgående trender på tunn is, framförallt när dollarn blir lite starkare senare i vår.

Göran Högbergs Finanskrönika varje vecka – klicka här för mer information! 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: