VECKA 32
Måndag
08
Augusti
BT-annons
2021-03-11

Nytt köp till portföljen

BT-portföljen
I vår senaste uppdatering gick vi igenom sättuppen i Nyfosa och nu har aktien tagit sig upp över tidigare toppar och därmed signalerat köp.

Det finns ingen magi i signalen som säger att nu måste det stiga. Det är bara vår entrésättupp med trenden och vi vet av erfarenhet att många gånger har vi fel, då gäller det att snabbt stoppa förlusten.

Kan vi sedan rida vinsterna så att de blir lite större, går det bra i längden.

Kvar på listan för köp är Kungsleden som fortfarande konsoliderar. Det är bara till ett högre pris vi är intresserade, inte till dagens nivå även om det är billigare. Vi köper gärna dyrt eftersom det som har stigit kraftigt på börsen har en tendens att stiga lite till.

På motsvarande sätt har det som fallit mycket en tendens att falla lite till. Det känns bra att handla på rea men på börsen är det inte kläder vi köper. Skall man köpa något för att sedan kunna sälja det vidare till ett högre pris, bör man jobba med produkter som efterfrågas dvs. det som är dyrt.

I Hennes & Mauritz har vi nu extremt överköpta nivåer. Aktien är för dyr för att köpa i dag. Första signalen kom på utbrottet och missade man den sättuppen får man invänta ett bättre läge där det går att få till risk/reward-kvoten.

I takt med att 18 EMA stiger ökar också vår entrénivå som nu flyttas upp till 205 kr. Men vi flyttar inte upp den i evigheter; fortsätter HM upp utan oss tar vi bort aktien från vår lista. Kursen kan sedan gå till 300 kr utan oss men det betyder inte att vi missat något. Utan sättupp har vi inte haft chansen att köpa.

I Bonava ser vi ytterligare en högre topp. Vi kommenterar sällan öppna positioner med stora vinster. Det finns helt enkelt inte mycket att säga.

Vi vet inte hur högt det kommer att stiga eller när i tid som trenden är över. Det går inte att lista ut.

Därför följer vi en strategi för exit som talar om för oss när det är dags att säkra vinst. Väl i en home run som Bonava så är det bara en lång väntan och den enda vinst man kan fira är avståndet till den släpande exitnivån.

 

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


 
Message: