VECKA 27
Söndag
05
Juli
BT-annons
2020-05-29

Köp köparstyrt

Portföljen väntar ut en köparstyrd marknad före köp.

 

Kungsleden

BT-portföljen
Vi går fortfarande och väntar på att våra stoppar skall träffas, både i öppna positioner och de som vi placerat för att köpa om våra villkor uppfylls.

Stopparna i Ericsson och Atlas Copco bör lösa ut när som helst men man vet aldrig. Vad vi vet är att de gånger man löser en stopp i förtid för att man tror att den kommer att träffas, så vänder det runt och man gjorde fel. Man tror nästan alltid fel i marknaden om man inte lärt sig att gå mot sig själv!

Det händer inte heller mycket i Attendo efter utbrottet vi köpte på. Men som vi påpekat tidigare kan det ta några veckor innan den riktiga rörelsen kommer efter ett utbrott. Endast några få sättupper ger action direkt.

Grafen ovan visar Kungsleden. Mönstret är inte vidare positivt; återtest av tidigare botten i en mycket starkt fallande trend. Detta bolag vill vi absolut inte köpa i dag eftersom säljarna styr.

Den gröna linjen visar dock en nivå när vi får ett skifte från en säljarstyrd marknad till köparstyrd. Lyckas köparna ta kursen över tidigare topp har vi helt plötsligt en annan graf än i dag.

Vi har då en högre högsta efter ett misslyckat försök att bilda en lägre lägsta. Det är ett möjligt trendskifte, första steget och det är när vi köper som tekniska trendföljare.

I Assa Abloy, Alfa Laval och JM är våra köpstoppar nära att träffas men vi gör inte entré före en träff. Bara om utsatt nivå noteras gäller köp.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: