VECKA 27
Söndag
05
Juli
BT-annons
2020-05-27

Bara köp till portföljen

Börstjänarens portfölj har en lång lista på bolag för köp med trenden.

BT Portföljen
De amerikanska börserna fortsätter att uppvisa råstyrka medan de europeiska håller sig ett steg tillbaka. EUR/USD har också uppvisat styrka, vilket innebär att dollarn tappar kraftigt samtidigt som indexen stiger.

Korrelationer och förklaringar till en rörelse är vi inte så intresserade av. Vi konstaterar helt enkelt att marknaden nu åter befinner sig i köpzon.

I det tyska DAX-indexet är det 100 procent köp som vi skrev om i dagens analys.

Portföljen innehåller än så länge bara ett köp av Attendo och våra två blankningar ligger kvar. Vår lista på order är dock överfull med intressanta bolag för köp.

Vi har inte en enda sättupp för blankning av den anledning att det nu är 100 procent köp som gäller.

Vi vill gärna blanka och tjäna på ett ras men en sådan position måste tajmas för det kan ta flera år till nästa bear-marknad. Det kan också ta flera år till nästa bull-marknad.

Kanske vi får några år med sidledes rörelser efter 10 års uppgång i USA.

Den som följer vår portfölj vet dock att vi inte försöker besvara dessa frågor som trendföljare. Vi följer bara med och just nu försöker vi följa med upp.

Vår modell kan fungera bra även om marknaden rör sig sidledes i några år då vi följer trender som brukar pågå några månader. Ett bra exempel är för något år sedan när OMX rörde sig sidledes utan trend. Vi gjorde bra ändå för vi låg lång fastigheter och kort banker som trendade starkt.

På vår lista smög det in ett fel i Alfa Laval. Entrénivån är 197 kr dvs tidigare topp i grafen. Den felaktiga nivån är träffad och köpte man går det nu bra att göra exit med vinst och köpa tillbaka högre OM 197 kr träffas. Eller så placerar man ut sin stopporder och ligger kvar! 

Klicka på bilderna för en bättre upplösning!

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: