VECKA 27
Lördag
04
Juli
BT-annons
2020-05-21

Omöjligt att gå till noll!

Teoretiskt kan Börstjänarportföljen inte gå till noll.

Alfa Laval

BT-portföljen
I tidigare excelark presenterades fel entrénivå i Kungsleden. Köp görs enligt grafen om tidigare topp passeras dvs om kursen når 78 kr (inte 88 kr).

Vi har nu gått igenom sättupperna för köp i både JM och Kungsleden, kvar är då Alfa Laval.

Grafen ovan visar vår köpsättupp för Alfa Laval. Det är inte något unikt utan samma sättupp som i de andra bolagen.

Vi har en liten paus, konsolidering och tar position när priset börjar röra på sig igen, när sannolikheten är något högre för att priset skall trenda.

Men sannolikheten att ha många rätt i våra utbrottsaffärer är som vi tidigare påpekat relativt låg. Har vi 50 procent är det bra. Vissa år har vi dock haft 60 procent rätt men även 70 procent.

Vad som varit konstant i över tio år är 75 procent rätt i vår rekylhandel. Det är dessa sättupper man bör jobba med om man har svårt att ta förluster. Men just nu har vi inte så många rekylsättupper att agera på.

De kommer först efter en kraftig våg upp.

Just nu är vi i ett läge där marknaden kan bottna och skifta trenden till stigande, ett osäkert läge.

I Alfa Laval köper vi om kursen stiger till 187 kr och placerar en stopp på 159 kr. Det kan upplevas som en bred stopp men bara för dem som räknar procent och inte tar hänsyn till volatiliteten som är så mycket viktigare.

Stiger kursen till 187 kr trycker man helt enkelt på köpknappen om det inte går att placera en automatisk order, en köpstopp.

Faller kursen sedan till 159 kr klickar man på säljknappen och gör exit, om man inte har en automatisk order, en stop loss.

Om exit görs på stop loss, får positionen inte vara större än att förlusten överstiger 2 procent av portföljens värde. På så sätt kan portföljen teoretiskt aldrig gå till noll; positionernas storlek minskas vid förlustperioder och ökar när det går bra.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: