VECKA 15
Tisdag
07
April
BT-annons
2020-03-24

Tre möjliga köplägen

Portföljen: Divergenshandel kan leda till köpsättupper.

Portföljen
Normalt har vi ett stort utbud aktier som alla har mer eller mindre unika grafer. Efter att ha scannat några hundra grafer så ser det mer eller mindre likadant ut överallt.

Det är spikrakt ned med avstånd till tidigare toppar som gör det extremt svårt att agera med en naturlig nödutgång. Alternativet är då att använda en volatilitetsbaserad exit.

Vad vi ser är sättupper för blankning på rekyler upp så några köp är inte aktuellt ännu.

Vi har tre möjligheter till köp efter detta ras: divergens, utbrott eller rekyl.

För några år sedan jobbade vi lite med divergenshandel men det är en modell som är svår att få lönsam och lämpar sig därmed inte riktigt som grund för ett abonnemang.

Men nu kanske vi ändå kan använda denna modell för att bottenfiska; ta oss in i köpta positioner. Det fungerar då som så att man köper en lägre botten när nedgången till den inte gick lika snabbt som tidigare. För att avgöra hastigheten, momentum, använder man sig av indikatorer som MACD, Stochastic, RSI mfl.

Har man en träffsäkerhet på 30 procent är det högt!

I dag har vi nya läger momentumbottnar överallt, så divergenshandel är ännu inte aktuellt.

Nästa steg för köp är om vi får bottenformationer. Dessa kan bildas med hjälp av lägre rekyltoppar som används för att tajma entré efter misslyckade försök att ta ut tidigare botten.

Det sista steget är att köpa rekyl. Då går man in när dagens fallande trend skiftat till positiv och vi har högre högsta och högre lägsta.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: