VECKA 39
Söndag
27
September
BT-annons
2020-01-10

Årets första aktieköp!

Portföljen börjar året med att köpa svenskt.

 

Tradingportföljen
BT Multiportföljen ligger fortfarande lång med den positiva trenden vi har i OMXS30. Det har inte skett några större förändringar den senaste månaden då våra innehav är stabila.

Atlas Copco och ABB har fortsatt upp mot högre toppar medan Telia och Autoliv tvekar.

Väl inne i position är det inte så mycket att göra. Vi väntar ut stopp eller mål och när den släpande exitnivån höjts till break even i befintliga innehav, är vi redo att ta in fler positioner.

Vi ökar då exponeringen men inte risken. Det är så man använder hävstångsprodukter på ett kontrollerat sätt. Det innebär att man sällan får slut på pengar att "handla" för. Portföljens totala värde kan alltså överstiga det kapital man har på depån men det är en siffra vi sällan tittar på. Vad som är viktigare är hur stor risken är!

I takt med nya högre toppar är det dags att justera upp exitnivåerna i ABB, SCA och Atlas Copco A. De nya nivåerna presenteras i excelarket ovan.

Vår depå med riktig handel efter BT Multiportföljens modell har tagit ett riktigt skutt; upp med över  tio procent på någon månad.

Det går bra att ansluta sin depå för automatisk orderläggning. Man behöver då inte räkna på risken eller placera ut order, allt sker automatiskt. Kontakta oss för mer information, vi ringer gärna upp och berättar mer: henrik.hallenborg@borstjanaren.se

Första affären i år blev ett köp av SSAB, ett köp som fortfarande går bra att ta. Entré kan göras direkt på dagens nivå.

Till portföljen tog vi in SSAB den 3 januari när 18 EMA träffades, vår entrénivå med trenden. Entrénivån rör sig sakta upp i takt med att medelvärdet stiger men stoppen förblir densamma. 

Det innebär att man för varje justering av entrénivån också måste justera antalet aktier till positionen. Ju bredare stoppen blir desto mindre position kan man ta med 2-procent regeln.

 
Tidigare artiklar på Börstjänaren:
Annons


BT-annons
 
Message: